PERIPLU IMPERIAL – program autocar

 Budapesta – Bratislava – Viena – Praga

Program de 4 zile cu autocar din Baia Mare

Plecare: 29 aprilie

Tarif: 235 EUR/pers

 Ziua 1 : Baia Mare – Budapesta – Bratislava

Plecam din tara cu destinatia Budapesta, orasul cunoscut sub numele de „Perla Dunarii”. Vizitam Piata Eroilor cu Monumentul Millenium, Bd. Andrassy, Opera de Stat. Vizita la biserica Biserica Sf. Istvan, cea mai impresionanta biserica baroca a orasului, in care se afla moastele primului rege crestin maghiar Istvan I. Apoi ne indreptam spre Castelul Buda, dominat de profilul sobru al Palatului regal. Vizita la Bastionul Pescarilor si Biserica Matyas, cel mai frumos edificiu religios gotic al Budapestei. Calatoria noastra continua spre Bratislava – capitala Slovaciei. Vizita la Biserica Sf. Martin, a incoronarii Mariei Tereza, apoi partea veche a orasului si plimbare in zona veche, centrala, din apropierea Dunarii, la obiectivele: Michalska Brana (Poarta Sfantului Mihai, din sec. XIV), Piata Primariei, Catedrala Sfintilor Petru si Paul, etc Bratislava este cunoscut si ca „oras al muzicii”; in trecut aici au compus si au sustinut concerte gigantii muzicii: Mozart, Haydn, Beethoven, Rubinstein si Hummel. In prezent, baletul si opera Teatrului National Slovac sunt cunoscute in intrega lume pentru performantele muzicale si artistice. Cazare hotel 3* in zona Hegyeshalom

Ziua 2: Viena- capitala valsului

Mic dejun. Ajunsi in capitala ce a cunoscut splendoarea si fastul imperiului habsburgic, facem un tur panoramic cu autocarul pe Ringul Vienez (unul dintre cele mai monumentale bulevarde ale lumii) la obiectivele: Observatorul astronomic Urania, Sparrkasse, parcul orasului cu statuia lui Johann Strauss, Opera de Stat, Parlamentul Austriei, Primaria Vienei, Teatrul Municipal, Universitatea, Biserica Votiva, Bursa, Cazarma Rossauer. Vizitam apoi Piata Maria Tereza, Muzeul de Istoria Artelor si Muzeul de Stiinte Naturale (din exterior), Curtea Imperiala Hofburg cu: Piata Eroilor, Statuia lui Eugene de Savoia, Neue Burg, Alte Hofburg, Apartamentele imperiale, Capela Curtii, Scoala Spaniola de calarie, Muzeul Lipitanilor, apoi ne indreptam in tur pietonal spre catedrala gotica Stephansdom, trecand pe celebra artera comerciala Graben si admirand Coloana Trinitatii. Vizita la Schonbrunn, celebrul palat baroc, resedinta de vara a kaiserilor si a sotiilor acestora, edificiu ce poarta amprenta Mariei Tereza, a Imparatului Franz Josef si a sotiei acestuia, celebra Sissi… Se viziteaza: interiorul palatului cu apartamentele imperiale, Sala tronului, Marea sala a balului, etc, apoi curtea interioara, gradinile superbe ale palatului ce adapostesc o imensa Gradina Botanica, Gradina Zoologica, salonul de mic dejun al Mariei Tereza – Gloriette, Fantana lui Neptun, etc. Dupa o zi minunata petrecuta in capitala austriaca, ne imbarcam si pornim spre Praga unde ajungem spre seara. Cazare hotel 3* in Praga.

Ziua 3: Praga – Orasul de aur

Mic dejun. Astazi vizitam Praga „orasul celor 100 de turnuri”, capitala regiunii Boemia Centrala, situata pe raul Vltava, locul nasterii lui Franz Kafka si Hradului bijuterie baroca suspendata pe malul vestic al raului…Ne indreptam spre Castelul Hrad, un ansamblu superb de palate rezidentiale, curti interioare, porti si biserici, dintre care se remarca marele Palat Regal. Bijuteria Hradului este insa catedrala gotica Sf. Vitus, una dintre cele mai frumoase biserici ale Cehiei. Coboram cele peste 200 de trepte spre Cartierul Mic (Mala Strana), un ansamblu de curti, stradute, biserici, palate si resedinte mici, care oscileaza intre sumbrul stil medieval si dulcele stil baroc. Drumul ne duce pe stradutele inguste si pietruite spre Podul Carol (Karluv Most) – cel mai faimos pod medieval din Praga, construit din piatra. Vizitam apoi Orasul vechi (Stare Mesto), pornind din Piata Orasului Vechi (Staromestske Namisti), cu: Biserica Sf. Maria din Tynn si celebrul Turn al Primariei, cu ceasul astronomic vechi de peste 500 de ani. Pe toate stradutele si in pietele orasului gasiti magazine pline de: jucarii din lemn, portelan, cristal de Bohemia, lumanari parfumate, bijuterii, palarii, papusi de portelan, alte obiecte de artizanat, printre care se strecoara restaurantele cu specific local, recunoscute pentru mancarurile savuroase, dar mai ales pentru berea Pilsen. Ajungem in Nove Mesto (Orasul Nou) dominat de Piata Welceslas (Václavske námìstí) cu Muzeul National si statuia ecvestra a Sfantului Welceslas. Este inima comerciala a orasului, din ea pornind cateva stradute cu magazine cochete, admiram hoteluri minunate, artere comerciale, magazine cu bijuterii si cristale de Bohemia…Timp liber pentru cumparaturi si cina. Cazare la hotel 3* in Praga.

Ziua 4: Praga –Brno- Romania

Mic dejun. Timp liber intr-unul din super-mall-urile orasului Praga, pentru cumparaturi. In jurul orei 11,00, plecare spre tara. Trecem pe langa Brno: metropola Moraviei si un important centru turistic pentru iubitorii de natura si cultura. In nordul orasului se afla celebra zona calcaroasa Carstul Moravian, in sud se afla o renumita zona viticola. Orasul este inconjurat de paduri de amestec, dar este cunoscut pentru vestigiile sale arhitecturale: “Manchester-ul” austriac, centru comercial puternic al imperiului, azi adaposteste cladiri incluse in patrimoniul UNESCO: Villa Tugendhat, o universitate cu traditie si multe puncte de recreere. Sosire in tara in timpul noptii, in functie de trafic si formalitatile vamale.

 

Tariful include: transport cu autocarul din Baia Mare; 3 nopți cazare cu mic dejun hoteluri 3*, 3 cine, tururi si vizite, insotitor de grup / ghid

Tariful nu include: asigurare medicala de calatorie si asigurare storno; intrarea la  obiectivele turistice

Nota:

tariful este calculat pentru un grup de minim 40 persoane

suplimentul pentru grup 30-39 persoane – 30 euro/pers. Turistii vor fi instiintati de acest supliment cu 7 zile inainte de plecare.