CRACOVIA – AUSCHWITZ, program autocar

Cracovia – Auschwitz – Wieliczka

Program de 3 zile cu autocar din Baia Mare

Data de plecare: 15.05, 28.11, 04.12

Tarif: 120 EUR/pers

Cracovia este unul dintre cele mai vechi si mai mari orase din Polonia. A fost considerată ca fiind unul dintre municipiile importante ale Poloniei din punct de vedere artistic, cultural şi ştiinţific si reprezinta totodata fosta resedinta a regilor polonezi fiind considerata de multi ca fiind inima Poloniei, avand o istorie de peste 1000 de ani.

Auschwitz  numit generic “muzeu”, complexul memorial de la Auschwitz-Birkenau este in primul rand un loc in care oamenii de astazi ar trebui sa rememoreze, sa inteleaga la modul cel mai profund greselile trecutului si sa invete din moarte cum sa construiasca o lume mai buna.

Ziua 1.  Plecare din Baia Mare dimineata devreme. Se tranziteaza Ungaria si Slovacia. Seara cazare la un hotel de 3* din Cracovia.

Ziua 2.  Mic dejun. Orașul polonez Cracovia este unul din cele mai frumoase orase medieval, amplasat pe malul fluviului Vistula într-un cadru natural deosebit, la poalele Munţilor Carpaţi. Se viziteaza complexul Wawel (Castelul Regal, Catedrala, Turnul Dragonului). Tur de oras pietonal cu vizitarea urmatoarelor obiective: Biserica Petru si Pavel, Strada Kanonicza, Biserica Sf. Andrei, Piata Principala, Biserica Sf. Maria,  Poarta Sf. Florian, Barbicana. Dupa masa se viziteaza Salina Wieliczka, care este localizată în orașul Wieliczka, în sudul Poloniei, în zona metropolitană a orașului Cracovia. Atracțiile minei includ zeci de statui, trei capele și o întreaga catedrală, care au fost sculptate în sare de mineri. Cele mai vechi sculpturi sunt completate de noile sculpturi realizate de artiștii contemporani. Aproximativ 1,2 milioane de oameni vizitează mina de sare Wieliczka în fiecare an. Seara cazare la acelasi hotel 3*

Ziua 3. Mic dejun. Plecare spre Auschwitz (aprox. 60 km distanta de Cracovia). Se viziteaza complexul Auschwitz – Birkenau, cel mai mare lagar de concentrare datorita infrastructurii feroviare si rutiere.   Plecare spre casa, sosire in functie de traseu si formalitatile vamale.

 

Tariful include: transport cu autocarul din Baia Mare; cazare 2 nopti cu mic dejun, la hotel  3* in Cracovia; ghid autorizat

Tariful nu include: asigurare medicala de calatorie si asigurare storno; intrarea la  obiectivele turistice

Tarife orientative obiective turistice:

Castelul Wawel: Apartamentele de stat : 11  zl (3 Euro)/copil și 18 zl (4,5 Euro)/adult; Apartamentele private: 19 zl (5 Euro)/copil și 25 zl (6 Euro)/adult; tezaurul si armurile: 11  zl (3 Euro)/copil și 18 zl (4,5 Euro)/adult; taxa de ghidaj la castelul Wawel: 75 zl (18 Euro) pentru un obiectiv ; 115 zl (30 Euro) pentru 2 obiective pentru grup maxim de 30 de persoane. Apartamentele private pot fi vizitate doar in cadrul unui tur ghidat, cu grup maxim de 10 persoane, taxa de ghidaj fiind inclusa in pretul de intrare.

Mina de sare de la Wieliczka: 31 zl (7 Euro)/copil și 45 zl (10 Euro)/adult  plus taxa de ghidaj (obligatorie pentru grupuri) de 245 zl (60 Euro) pe grup de maxim 35 de persoane.

Auschwitz: 300 zl (75 Euro/ grup ) pentru ghidaj plus 4 zl (1 Euro)/persoana pentru casti pentru grup maxim de 30 de persoane. (ghidajul este obligatoriu pentru grupuri). Ghidajul se realizeaza doar in limba engleza. Insotitorul de grup din Romania va asigura traducerea in limba romana. Acolo unde grupul trebuie divizat, se va apela pentru traducere si la voluntari din grup.

Note:
-tariful este calculat pentru un grup de minim 40 persoane

-supliment single: 40 euro/pachet

-tarife copii: 0-4 ani – 60 euro si 4-12 ani – 100 euro