Circuit ISRAEL – Avion din Cluj-Napoca

Circuit Israel

Program 5 zile/4 nopti cu avion din Cluj

Plecari: 23.05, 06.10, 20.10

          Israel este destinatia turistica unde fiecare dintre noi isi doreste sa ajunga cel putin odata in viata deoarece reprezinta unul dintre cele mai importante locuri sacre pentru toate cele 3 mari religii monoteiste ale lumii: islamismul, iudaismul si crestinismul. O calatorie in Israel reprezinta o incursiune in istorie, un pelerinaj la izvoarele crestinatatii, in locul unde interferentele culturale dintre Orient si Occident au dat nastere unui mosaic de etnii, religii, traditii, obiceiuri si credinte. Majoritatea locurilor au propriile povesti, incarcate de istorie si dramatism. Iar daca ai avut sansa sa calatoresti o data in aceasta tara binecuvantata de Dumnezeu, vei dori sa repeti foarte repede aceasta experienta.

Tarif: de la 550 EUR/pers

ZIUA 1. CLUJ-NAPOCA – TEL AVIV – MUNTELE SION – ZIDUL PLANGERII – BETHLEEM
Intalnire cu ghidul in Aeroportul International din Cluj Napoca la ora 4:00 si pregatire pentru formalitatile de imbarcare. La ora 6:15 deplasare cu avionul pe ruta Cluj-Napoca – Tel Aviv (aeroport Ben Gurion) cu aterizare la ora 9:15. Vom face un tur panoramic al orasului Tel Aviv, iar apoi ne indreptam spre Ierusalim si urcam pe Muntele Sion unde se afla Biserica Adormirii Maicii Domnului, la locul Cinei celei de Taina si vom vizita mormantul Regelui David. Intram in cetate prin Poarta Sionului, strabatem cartierul armean, apoi pe cel evreiesc si vizitam Zidul Plangerii sau Zidul de Vest. Vom merge apoi la Bethleem la Biserica Nasterii Domnului, in pestera unde s-a nascut Mesia. Cina si cazare in zona Bethleem la hotel 3/4*.

ZIUA 2. YAD VASHEM – MAREA MOARTA – MUNTELE ISPITIRII
Mic dejun. Incepem ziua cu vizita la Muzeul Holocaustului Yad Vashem, apoi vom pleca spre nordul Tarii Sfinte pe Valea Iordanului si vom merge la locul real al botezului in tinutul Betabara. Vom vizita Manastirea Sf. Gherasim si ajungem apoi la Marea Moarta (timp liber). De la Marea Moarta vom merge spre Ierihon unde vom vizita Asezamantul romanesc de la Ierihon, vedere panoramica asupra manastirii ridicata pe Muntele Ispitirii. Cina si cazare la hotel 3/4* in zona Bethleem.

ZIUA 3. MUNTELE MASLINILOR – VIA DOLOROSA – SFANTUL MORMANT
Mic dejun. Vom vizita: Muntele Maslinilor, manastirea ruseasca de pe Muntele Inaltarii – Eleon, Biserica Dominus Flevit (Domnul a plans); Gradina Ghetsimani cu Biserica Tuturor Natiunilor ( Biserica Patimilor lui Iisus) si biserica ce adaposteste mormantul Maicii Domnului din Gradina Ghetsimani. Continuam excursia intrand in Cetatea Ierusalim prin poarta Sf. Arhidiacon Stefan; se viziteaza casa Maicii Domnului si scaldatoarea Vitezda; se parcurge Via Dolorosa sau Drumul Crucii, cu cele 14 opriri: Biserica Sfantului Mormant, Golgota, Piatra Ungerii, Sfantul Mormant si toate paraclisele. Timp liber pentru cumparaturi. Cina si cazare la hotel 3/4* in zona Bethleem.

ZIUA 4. CANA GALILEII – NAZARETH – MAREA GALILEE – HAIFA – BETHLEEM
Mic dejun. Vizita in satul Cana Galileii la biserica situata pe locul unde Mantuitorul nostru Iisus Hristos a savarsit prima minune in Galileea – minunea preschimbarii apei in vin. Plecam spre nord in orasul Nazareth, unde vor fi vizitate: biserica situata in preajma izvorului Buna Vestire pictata de fratii Morosanu in anul 1977 si Biserica Bunei Vestiri. Optional plimbare pe Marea Galilee (10 euro/persoana). Continuam excursia spre orasul Haifa, port la Marea Mediterana, aflat intr-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Vizitam Gradinile etajate Bahai – privire din exterior. Cina si cazare in zona Tiberias/Nazareth, hotel 3/ 4*.

ZIUA 5. TIBERIAS – TEL AVIV – CLUJ-NAPOCA
Dupa micul dejun matinal ne deplasam spre aeroport in vederea decolarii din Tel Aviv la ora 10:05. Aterizare in Cluj Napoca la ora 13:15.

 

Tariful include:

 • bilet de avion Cluj-Napoca – Tel Aviv – Cluj-Napoca, bagaj de mana (55 x 40 x 23)
 • taxe aeroport
 • 4 nopti cazare la hotel 4* cu demipensiune (3 cazari in Bethleem si 1 cazare in Tiberias)
 • transport local cu autocar/minibus modern (in functie de numarul de participanti)
 • vizitele si intrarile la obiectivele turistice mentionate in program
 • ghid vorbitor de limba romana, asistenta din partea agentiei pe toata perioada excursiei

Tariful nu include:

 • alte bagaje la cerere (tarifele sunt valabile doar daca se achita in agentie): bagaj de cala de 20 kg (95 euro/bagaj, daca se achita in agentie), compania aeriana poate majora taxa de bagaj
 • Plimbare cu barca pe Marea Galilee: 10 eur/persoana
 • Asigurarea storno si asigurare medicala: ~ 43 lei/persoana
 • Taxe care se practica in Israel (25 euro/persoana)
 • Bauturi alcoolice sau racoritoare la mese

Grup minim: 40 persoane platitoare