Circuit Scandinavia – Pe urmele Vikingilor

SCANDINAVIA – Circuit avion cu plecare din Cluj

COPENHAGA – ROSKILDE – HELSINGOR – HELSINGBORG – GOTEBORG – OSLO – UPPSALA – STOCKHOLM – LUND – MALMO

PLECARE DIN CLUJ: 04 IUNIE

TARIF: 995 EURO / PERS

Ziua 1 (04.06): CLUJ NAPOCA – MALMO – COPENHAGA

Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul „Avram Iancu” – Cluj-Napoca la ora 13:15 pentru imbarcare pe zborul companiei Wizz Air cu decolare la ora 15.20. Sosire in Malmo la ora locala 16.25. Transfer la Copenhaga cu traversarea celebrului pod Oresund, o megaconstructie (8 km la suprafata si 4 km prin tunel) ce leaga Suedia de Danemarca. Cazare la hotel echivalent 4*. Seara, optional, vizita in parcul de distractii Tivoli.

Ziua 2 (05.06): COPENHAGA – ROSKILDE – COPENHAGA

Mic dejun. Tur panoramic (3 ore) cu autocarul si pietonal in capitala daneza pe parcursul caruia vom avea ocazia sa admiram Primaria, Palatul Christiansborg, Nyhavn (vechiul port), Amalienborg (Palatul Regal), Mica Sirena (biletele de intrare la obiective nu sunt incluse). Dupa-masa, excursie la Roskilde, vechea capitala a Danemarcei, unde se pot vizita: Catedrala, simbol al trecutului istoric glorios si necropola a regilor, inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO (pret informativ intrare: 10 EURO/persoana) si Muzeul corabiilor vikinge (pret informativ intrare: 20 EURO/persoana), care adaposteste ramasitele a cinci corabii, scufundate in fiordul din fata orasului in jurul anului 1000, pentru a proteja capitala vikingilor danezi de invadatorii norvegieni. Seara: plimbare pe Stroget – principala strada pietonala  si comerciala din centrul orasului. Cazare.

Ziua 3 (06.06): COPENHAGA – HELSINGOR – HELSINGBORG – GOTEBORG – OSLO (560 km)

Mic dejun. Deplasare spre Oslo, cu oprire la Helsingor pentru a admira Castelul Kronborg, cel mai renumit castel renascentist al Danemarcei, cadrul romantic folosit de William Shakespeare pentru celebra sa drama „Hamlet” (pret informativ intrare: 20 EURO/persoana). Traversare cu ferryboat-ul la Helsingborg. Continuarea drumului prin Suedia, cu oprire in orasul Goteborg, al doilea oras ca marime al tarii si mare port scandinav. Vom face un scurt tur panoramic cu autocarul si apoi pietonal in zona centrala pentru a admira Primaria, Bursa si Catedrala. Continuarea drumului spre Oslo. Cazare la hotel echivalent 4*.

Ziua 4 (07.06): OSLO

Mic dejun. Tur de oras cu autocarul. Se viziteaza Trambulina olimpica Holmenkollen pentru a admira panorama fiordului Oslo, Parcul Frogner, unde se afla 227 de sculpturi monumentale realizate de Gustav Vigeland, cel mai renumit sculptor norvegian. Se continua periplul cu insula Bygdoy, pentru a admira muzeele cu tematica marina – Muzeul corabiilor vikinge, Muzeul Fram si Muzeul Kon-Tiki (pret informativ intrari muzee: 22 EURO/persoana/muzeu). In centrul orasului se viziteaza Primaria (interior), locul unde se acorda Premiul Nobel pentru Pace, celebrul bulevard Karl Johans Gate, care strabate centrul orasului si pe care se insira cladirile Parlamentului, Universitatii, Teatrului National si Palatul Regal. In timpul liber de dupa amiaza va recomandam o vizita la Galeria Nationala (pret informativ intrare: 14 EURO/persoana),  unde sunt expuse tablouri ale lui Edward Munch, cel mai celebru pictor norvegian, reprezentant al expresionismului si / sau la Fortareata Akershus (pret informativ intrare: 16 EURO/persoana), cheiul portuar unde acosteaza vasele de croaziera si unde se gasesc restaurante cu specific pescaresc. Cazare.

Ziua 5 (08.06): Oslo – Örebro – Uppsala – Stockholm (570 km)

Mic dejun. Deplasare spre Suedia prin Karlstadt. Scurta oprire la Örebro pentru a admira Castelul situat in centrul orasului, Biserica Sf. Nicolae si Primaria. La Uppsala, capitala eclesiastica si universitara a tarii, se viziteaza celebra Catedrala (in functie de ora de sosire) – cea mai mare din nordul Europei, loc de incoronare si necropola a regilor suedezi, Universitatea si parcul. Cazare la hotel echivalent 4*.

Ziua 6 (09.06): STOCKHOLM

Mic dejun. Vom incepe turul de oras cu vizita Primariei, unde are loc banchetul cu ocazia decernarii premiilor Nobel (pret informativ intrare: 20 EURO/persoana). Continuam traseul si vom admira Parlamentul si Opera. Urmeaza un tur pietonal pe parcursul caruia vom admira Palatul Regal (pret informativ intrare: 26 EURO/persoana), Catedrala si Orasul vechi medieval (Gamla Stan) (biletele de intrare la obiectivele turistice nu sunt incluse).  Pe insula Djurgarden, una din cele 16 de insule pe care este asezat orasul Stockholm doritorii pot vizita Muzeul Vasa (pret informativ intrare: 22 EURO/persoana) – atractia turistica numarul unu a capitalei suedeze, aici fiind expusa singura corabie originala din secolul XVII, scufundata in ziua lansarii si scoasa la suprafata dupa mai bine de 300 de ani. Tot pe insula exista si alte atractii turistice: Skansen – Muzeul etnografic in aer liber, primul muzeu de acest fel deschis in lume (pret informativ intrare: 18 EURO/persoana) si Muzeul ABBA, inaugurat recent (pret informativ intrare: 29 EURO/persoana). Optional, croaziera prin arhipelag, pe sub podurile orasului (pret informativ 50 EURO/persoana). Cazare.

Ziua 7 (10.06): STOCKHOLM – LUND – MALMO (620 km)

Mic dejun. Deplasare pe ruta Norrkopink – Linkoping – Jonkoping – Lund. Acesta este un centru religios, politic si cultural in Evul Mediu. Aici vom vizita celebra catedrala din secolul XII, dotata cu un ceas astronomic din secolul XIV. Tot aici se afla si a doua universitate ca marime din Suedia. Cazare in Malmo la hotel echivalent 4*.

Ziua 8 (11.06): MALMO – CLUJ NAPOCA

Mic dejun. Timp liber pentru achizitionarea ultimelor suveniruri. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa Wizz Air  cu decolare la ora 16.55. Sosire in Cluj la ora 19.55

 

Supliment camera single: 295 EURO
Pret a treia persoana adulta in camera dubla: 980 EURO (la cerere, in functie de disponibilitati)

SERVICII INCLUSE:

 • transport cu avionul Cluj – Malmo – Cluj cu compania WIZZAIR;
 • un bagaj de cala de 20 kg si un bagaj mic de mana/persoana;
 • 7 nopti cazare cu mic dejun la hotel echivalent 4*: 2 nopti in Copenhaga, 2 nopti in Oslo, 2 nopti in Stockholm, 1 noapte in Malmo. In Scandinavia nu exista o clasificare oficiala pe stele, astfel hotelurile sunt clasificate pe hoteluri tip. (type) Clasificarea hotelurilor este cea atribuita oficial de Ministerul Turismului local. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.
 • tururi de oras cu autocar si ghid local in Copenhaga, Oslo si Stockholm si fara ghid local (cu insotitorul de grup) in Goteborg;
 • excursie la Roskilde (2-3h);
 • opriri de-a lungul traseului programului la: Castelul Kronborg, Orebro, Uppsala;
 • ferryboat Helsingor – Helsinborg;
 • transport cu autocarul pe tot parcursul programului;
 • transferuri aeroport – hotel – aeroport;
 • insotitor roman de grup;
 • taxele de aeroport (pot suferi modificari).

NU SUNT INCLUSE:

 • asigurarea medicala de calatorie (optionala, dar recomandata);
 • asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
 • catering in timpul zborului;
 • bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 35 EURO/persoana – se practica, se achita la sosirea in Malmo;
 • excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
 • bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.

GRUP MINIM: 25 persoane. Pentru grup 24-20 persoane, pretul se majoreaza cu 120 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca pana la data limita de 04.04.2020 nu se vor inscrie minim 20 participanti. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

TERMENE DE PLATA:

 • 20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
 • 60% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;
 • 20% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii.

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 21 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral. In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

OBSERVATII:

 • Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii si asigurare medicala.
 • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
 • Agentia isi rezerva dreptul de a modifica suma aferenta taxelor de aeroport, in situatia in care acest lucru este impus de compania aeriana.
 • Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor, acestea fiind exclusiv responsabilitatea companiei aeriene.
 • Programul poate fi modificat de catre conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale.
 • In Scandinavia nu exista o clasificare oficiala pe stele, astfel hotelurile sunt clasificate pe hoteluri tip. (type) Clasificarea hotelurilor este cea atribuita oficial de Ministerul Turismului local. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.
 • In momentul efectuari cazarii, hotelul poate solicita drept garantie cartea de credit sau o anumita suma de bani rambursabila la sfarsitul sejurului.
 • Atentie! In Scandinavia, platile se fac aproape exclusiv cu cardul (in special la obiectivele turistice)!
 • Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.