Baile FELIX, odihna si tratament

Baile Felix

Oferte speciale odihna si tratament

Statiunea Baile Felix este situata in partea de nord-vest a Romaniei, in judetul Bihor, la o distanta de circa 9 km de Oradea.  Asezata in campia Crisurilor la o altitudine de 140 m, statiunea are un climat continental moderat de ses, cu ierni blande si veri temperate cu influenta mediteraneana, ideal pentru turism balnear. La dispozitia turistilor intreg anul, statiunea balneoclimaterica Baile Felix ofera conditii de relaxare, vacanta, odihna si recuperare.

Factori naturali de cura: Ape minerale termale bicarbonatate, sulfatate, calcice, sodice, silicioase; bioclimat de crutare; namol sapropelic fosil.

Indicatii terapeutice: Afectiuni reumatismale inflamatorii ( poliartrita reumatoida, spondiloza anchilozanta); afectiuni reumatismale degenerative (spondiloza cervicala, dorsala si lombara, poliartroza); afectiuni reumatismale abarticulare; afectiuni post-traumatice; afectiuni neurologice periferice; afectiuni neurologice centrale; afectiuni ginecologice; afectiuni asociate (boli de nutritie si metabolism, boli endocrine).

Contraindicatii: Boli infecto-contagioase, boli venerice, tumori maligne, hemoragii, boli psihice.

Proceduri: Kinetoterapie; bai calde cu ape minerale in cazi si bazine; electroterapie; hidroterapie; aerohelioterapie in bazine cu apa termala; aerosoli; gimnastica medicala, bai de lumina, sauna, cosmetica.

Hotel Mures 2*

Tarif: de la 112 Lei/pers/zi

Hotelul Mures se aflã în vecinãtatea hotelului Poienita, corp comun cu hotel Somes si Hotel Unirea, în vecinãtatea policlinicii. Dotari generale: 360 camere – 650 locuri, parcare, restaurant, restaurant terasa, baza de tratament, sala de conferinte, masaj, curatatorie, farmacie, piscina exterioara cu apa termala (contra cost), loc de joaca pentru copii, 4 lifturi, biliard, casa de schimb valutar, seif. 

Servicii incluse: cazare cu demipensiune/pensiune completa. Tratamentul balnear se acorda pentru minimum 5 zile si include o consultatie medicala initiala, 3 proceduri/zi lucratoare cu exceptia zilelor de sambata, duminica si a sarbatorilor legale. Tratamentul este obligatoriu pentru toti adultii din camera. Procedurile corespunzatoare zilelor exceptate se reprogrameaza in zilele lucratoare.

Facilitati copii: 0-2 ani beneficiaza de gratuitate la cazare si masa, 2-12 ani beneficiaza de gratuitate la cazare daca nu solicita pat suplimentar si achita micul dejun in valoare de 11.40 Lei/zi/copil+cina (obligatoriu)  sau pranz 15.96 Lei/zi/copil; 1 copil cu varsta peste 12 ani va achita patul suplimentar conform  tabel.

Hotel Termal 3*

Tarif: de la 124 Lei/pers/zi

Hotel Termal a fost renovat recent si are toate atuurile unui complex hotelier modern de 3*, oferind conditiile optime pentru odihna si relaxare, tratament si intretinere precum si pentru evenimente de afaceri.

Tratament:  hidroterapie (bai cu apa termala in bazine si vane, bai de plante, dus subacval, dus scotian, jacuzzi, afuziuni, baie drenolimfatica), kinetoterapie in bazine cu apa termala si vane, elongatii, electroterapie (stanger, bai galvanice, diadinamice, ultrasunete, laser, curenti interferentiali, unde scurte, TENS, magnetodiaflux),  inhalatii de aerosoli cu ape termale si medicamente, termoterapie (impachetari cu parafina), aromoterapie (bai cu arome, gimnastica relaxanta, masaj cu uleiuri), masoterapie (masaj general si partial, masaj relaxant si tonifiant), kinetoterapie.

Wellness:  hidroterapie, masaj, hidromasaj complex, bai termale cu infuzie de plante, sauna, solar

Servicii incluse: cazare cu mic dejun / demipensiune / pensiune completa si tratament 2 proceduri / zi. Acces gratuit la piscina si sauna. Tratamentul balnear se acorda pentru minimum 5 zile lucratoare cu exceptia zilelor de sambata, duminica si a sarbatorilor legale. Procedurile corespunzatoare zilelor exceptate se reprogrameaza in zilele lucratoare.

Facilitati copii: 0-2 ani beneficiaza de gratuitate la cazare si masa, 2-12 ani achita masa la tarif de copil 13.68 Lei / zi / copil mic dejun si 17.10 Lei / zi / copil pranz sau cina, copiii peste 12 ani achita pat suplimentar – 63.27 Lei / zi / copil iar al doilea copil are gratuitate la cazare si achita doar masa in functie de varsta.

Hotel Nufarul 3*

Tarif: de la 111 Lei/pers/zi

Hotel Nufarul dispune din anul 2004, cind a fost renovat complet, de toate facilitatile categoriei de 3* pentru odihna si relaxare, tratament si intretinere precum si pentru evenimente de afaceri. Sala de conferinte este utilata dupa cele mai noi standarde si poate gazdui seminarii sau workshopuri pentru 20 de participanti. Hotelul Nufarul este legat printr-un coridor de acces la baza de tratament, Centrul de Wellness si piscinele din incinta Complexului Termal.

Tratament: hidroterapie (bai cu apa termala in bazine si vane, bai de plante, dus subacval, dus scotian, jacuzzi, afuziuni, baie drenolimfatica), kinetoterapie in bazine cu apa termala si vane, elongatii, electroterapie (stanger, bai galvanice, diadinamice, ultrasunete, laser, curenti interferentiali, unde scurte, TENS, magnetodiaflux), inhalatii de aerosoli cu ape termale si medicamente, termoterapie (impachetari cu parafina)
aromoterapie (bai cu arome, gimnastica relaxanta, masaj cu uleiuri), masoterapie (masaj general si partial, masaj relaxant si tonifiant), kinetoterapie

Wellness: hidroterapie, masaj, hidromasaj complex, bai termale cu infuzie de plante, sauna, solar

Atuuri:  renovat recent, agrement diversificat, bucatar renumit, posibilitati multiple de tratament si intretinere,  se afla in vecinatatea strandurilor Apollo.

Servicii incluse: cazare cu mic dejun / demipensiune / pensiune completa si tratament 2 proceduri / zi. Acces gratuit la piscina si sauna Hotelului Termal. Tratamentul balnear se acorda pentru minimum 5 zile lucratoare cu exceptia zilelor de sambata, duminica si a sarbatorilor legale. Procedurile corespunzatoare zilelor exceptate se reprogrameaza in zilele lucratoare.

Facilitati copii: 0-2 ani beneficiaza de gratuitate la cazare si masa, 2-12 ani achita masa la tarif de copil 13.68 lei / zi / copil mic dejun si 17.10 lei / zi / copil pranz sau cina, copiii peste 12 ani achita pat suplimentar – 56.43 lei / zi / copil, iar al doilea copil are gratuitate la cazare si achita doar masa in functie de varsta.

Hotel International 4*

Tarif: de la 153 Lei/pers/zi

Hotelul este situat în partea de sud a statiunii la liziera padurii. Hotelul este complet renovat si modernizat in 2007.
Dotari generale: restaurant, bar de zi, cofetãrie, lifturi, piscinã exterioarã si interioara, 110 camere duble (matrimoniale cu pat de 1,40 m sau twin cu 2 paturi – 2 x 0,90 m), 80 camere single, 20 apartamente (pat matrimonial de 1,60 m), sala de conferinte, parcare pazita, cu plata.
Dotari camere: camere duble: baie proprie cu uscator de par si halat de baie, tv satelit, frigider, telefon, balcon, aer conditionat, conexiune internet, seif, minibar.
Servicii masa: în sistem fisa cont pentru cina si dejun si bufet pentru mic dejun. 
Wellness :
hidroterapie, masaj, dusuri speciale cu cromo- sau aromo- terapie, jacuzzi, sauna, solar. 
Distractie/Animatie:
2 piscine interioare de 50 mp fiecare, 3 piscine in aer liber cu peste 1400 mp luciu de apa, minigolf 
Tratament:
instalatii si proceduri de tratament, bãi cu apã termalã în vanã si bazine, elongatii vertebrale în apã si pe masã, hidroterapie, electroterapie, tratamente cu Gerovital, tratamente de cosmeticã cu produse Gerovital.

Servicii incluse: cazare cu mic dejun /demipensiune / pensiune compelta si tratament 2 proceduri / zi. Acces gratuit la piscina si sauna. Tratamentul balnear se acorda pentru minimum 5 zile lucratoare cu exceptia zilelor de sambata, duminica si a sarbatorilor legale. Procedurile corespunzatoare zilelor exceptate se reprogrameaza in zilele lucratoare.

Facilitati copii: 0-2 ani beneficiaza de gratuitate la cazare si masa, 2-12 ani achita masa la tarif de copil 15.96 Lei / zi / copil mic dejun si 22.80 Lei / zi / copil pranz sau cina, copiii peste 12 ani achita pat suplimentar – 72.96 Lei / zi / copil, iar al doilea copil are gratuitate la cazare si achita doar masa in functie de varsta.

Hotel Lotus Therm 5*

Tarif: de la 293 Lei/pers/zi

Dotari generale: 180 de camere și apartamente, 3 sali de conferinta, restaurant, parcare proprie, acces persoane cu dizabilitati, internet, pastrare obiecte de valoare, bar, magazin.
Dotari camere: aer conditionat, minibar, seif, internet, uscator de par, incalzire, telefon, Smart TV, halat de baie, papuci.
Servicii masa: demipensiune (mic dejun si cina) in sistem bufet suedez.
Facilitati copii (cazati in camera cu 2 adulti):
copii cu varsta cuprinsa intre 0-1,99 ani beneficiaza de gratuitate la cazare si masa; copii cu varsta cuprinsa intre 2-11,99 ani beneniciaza de gratuitate la cazare (fara pat suplimentar asigurat) iar la masa se achita 55 lei/zi/copil la care se adauga comisionul agentiei; peste 12 ani achita tarif intreg de adult.
Tratament: hidroterapie, impachetari si bai cu namol, impachetari cu parafina, electroterapie, hidrokinetoterapie, kinetoterapie, masaje, piscine interioare cu apa termala, cosmetica, saune si o fantana cu gheata pentru cei care vor sa se racoreasca.
Fitness/Wellness/Sport:
piscina in aer liber, piscina acoperita, piscina cu apa termala, SPA, baza tratament, sala fitness.
Servicii gratuite: Acces Aquapark, sala de fitness, primirea si transmiterea mesajelor si corespondenţei, sauna uscata, sauna umeda, fantana de gheata, teren de volei, camera depozitare bagaje.
Servicii suplimentare cu taxa: tratament balnear și Wellness&SPA, masaj, tratamente geriatrice, cosmetica, camera de gheata, Gold SPA, magazin.

Servicii incluse: cazare cu mic dejun si cina – bufet / pensiune completa (pranz fisa cont); 2 proceduri SPA / zi / persoana in Nelumbo MED-SPA, acces la Aquaparc Felixarium, acces la sauna umeda, sauna uscata, sala de fitness si Fantana de Gheata din Nelumbo Med SPA.

Facilitati copii: 0-2 ani beneficiaza de gratuitate la cazare si demipensiune si achita 39.90 Lei / zi pentru pensiunea completa, 2-12 ani beneficiaza de gratuitate la cazare si achita masa – mic dejun 22.80 Lei/zi si pranz sau cina – 39.90 Lei/zi; peste 12 ani – achita cazare si masa la tarif de adult. Hotelul nu dispune de paturi suplimentare.

Informatii si facilitati:
1. Nu se acceptã cazare cu mic dejun si tratament;
2. Micul dejun  se serveste în sistem bufet la hotelurile : International, Termal, Nufarul si Mures;
3. Tratamentul balnear se acordã pentru minim 5 zile si include consultatie medicalã initialã, 3 proceduri/zi lucrãtoare, cu exceptia zilelor de sâmbãtã, duminicã si a sãrbãtorilor legale. Procedurile corespunzatoare zilelor exceptate se reprogrameaza in zilele lucratoare.Asistentã medicalã permanentã.
NU se acorda mai putine zile de tratament decat sejurul;
4. Serviciile suplimentare solicitate se achitã la receptia hotelurilor: proceduri de tratament, Wellness sau alte servicii.

Atractii turistice in zona:

-Lacul Petea – monument al naturii, lac cu apă termală cu o temperatură de 30oC, ce adăposteşte o serie de relicte terţiare dintre care cea mai importantă este nufarul subtropical Nymphaea lotus thermalis)

Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea cu secţii de arheologie şi istorie, artă populară, etnografie, ştiinţele naturii, artă plastică romanească şi universală.

Biserica cu Luna – Catedrală Episcopală Ortodoxă Romană ridicată la sfarşitul secolului XVIII. Biserica adăposteşte un orologiu unic in Europa, construit la sfarşitul secolului XVIII al cărui mecanism indica fazele lunii.

Catedrala Romano-Catolica ridicată in a doua jumătate a secolului XVIII, cea mai mare biserică in stil baroc din Romania.

-Peştera Urşilor caracterizată printr-un număr mare de formatiuni speologice, unică intre pesterile amenajate turistic. Aici poate fi urma unui mare număr de resturi fosile ale ursului de caverna (Ursus Spelaeus) disparut in urmă cu cca. 15.000 de ani.

-Regiunea Padiş, situată in nordul Munţilor Bihor, cu zone de un pitoresc aparte

  • Cetăţile Ponorului, zonă bogată in formaţiuni carstice (Gheţarul Focul Viu),
  • Cheile Someşului Cald;
  • Cheile Galbenei.

-Peştera Scărişoara situată in sudul Munţilor Bihor, monument al naturii care adăposteşte un gheţar cu o suprafaţă de peste 5.000 mp.