Baile CALIMANESTI-CACIULATA, oferta tratament

Baile Calimanesti – Caciulata

Pachete cu tratament

Statiunea Calimanesti – Caciulata este considerata “perla” statiunilor de pe valea Oltului, datorita peisajelor mirifice ce pot fi admirate in aceasta zona a Romaniei. Din intreaga suprafata a statiunii, aproape jumatate este acoperita de intinsele paduri de foioase si rasinoase.

Este o statiune balneoclimaterica care a fost atestata documentar in 1386 si este renumita pe plan international (la recomandarea doctorului Carol Davila, Napoleon al treilea se trata cu apa minerala adusa de la izvoarele de aici). Toate aceste frumuseti pot fi admirate numai vizitand statiunea Calimanesti Caciulata. Statiunea Caciulata se remarca prin baza de tratament cu ape termale,izvoare naturale, bazine cu sulf si Manastirile Cozia, Turnu si Stanisoara.

Factori naturali de cura: Ape minerale cu concentratii, compozitii chimice si temperaturi variate, sulfuroase, clorurate, bromurate, sodice, calcice, magneziene, in cea mai mare parte hipotone; bioclimat sedativ de crutare.

Indicatii terapeutice: Afectiuni ale tubului digestiv (gastrite cronice, colite cronice); afectiuni hepatobiliare (diskinezii biliare, colecistite cronice, tulburari post operatorii ale ficatului; hepatite cronice, pancreatite cronice); afectiuni renale si ale cailor urinare; afectiuni metabolice si de nutritie (diabet zaharat, obezitate); afectiuni reumatismale inflamatorii (artroze); afectiuni neurologice periferice; afectiuni respiratorii (astm alergic, bronsite, traheobronsite cronice); afectiuni asociate (ginecologice, dermatologice, cardiovasculare, astenie, boli profesionale).

Tipuri de proceduri: Hidroterapie; aerosoloterapie; electrofizioterapie (ultraviolete, ultrasunete, ionizari, magnetodiaflux, masaje uscate, bai de lumina, dusuri kineto, bai de plante si cataplasme); kinetoterapie.

Contraindicatii: Afectiuni in stadiu acut, boli infectioase, boli venerice, tumori maligne, hemoragii abundente si repetate de orice fel, sarcina patologica in orice luna si sarcina normala incepand cu luna a V-a, epilepsie si boli psihice, alcoolism.

Hotel Orizont Cozia 3*

Hotelul Orizont Cozia din Calimanesti – Caciulata poate fi gazda atat a cantonamentelor sportive, zona fiind ideala pentru alergari in aer liber, pe alei, faleza Oltului, carari de munte cat si a taberelor de copii atractia indreptandu-se asupra strandurilor cu apa termala cat si spre efectuarea traseelor turistice.

Oferta de cazare la Calimanesti Caciulata. Hotel in Calimanesti Caciulata cu SPA, sali de conferinta, restaurant si terasa. Oferta de cazare in Calimanesti Caciulata la preturi avantajoase.

Pachet tratament Balneo & Spa

Tarif pachet 5 nopti: de la 950 Lei/pers/pachet 

Tarif pachet 12 nopti: de la 2200 Lei/pers/pachet

 

Pachetul include:

 • Cazare 5 nopti/12 nopti in camera dubla fara balcon
 • Mic dejun, pranz, cina servite in regim bufet suedez
 • Serviciile de masa: intrare cu cina, iesire dupa micul dejun.
 • Consultatie de specialitate acordata de medic specialist de reabilitare
 • Pachetele de tratament sunt valabile doar pentru persoanele care se prezinta cu cardul de sanatate si biletul de trimitere de la medicul de familie valabil* (pentru recuperare, reabilitare medicala, catre statiunea Calimanesti)
 • Tratament 5 zile/10 zile (de luni pana vineri) cu 4 proceduri/zi si cura de ape minerale conform recomandarilor medicale: electroterapie (curenti interferentiali, curenti diadinamici, curenti tens, curenti trabert), magnetoterapie, unde scurte, ultrasunete, kinetoterapie individuala, aplicatii parafina, aerosoli cu apa sulfuroasa, bai galvanice (patru celulare), laser – terapie, bai termale, masaj medical, hidrokinetoterapie de grup in piscina cu apa sarata.
 • Acces la CENTRU WELNESS & SPA: dotat cu sauna finlandeza, baie turceasca, fantana de gheata, dus emotional, salina, jacuzi, piscina cu apa dulce, bazin cu apa sarata, etc.

Prima zi de sejur este duminica, dupa ora 14.00

Servicii suplimentare: masaj relaxare-sudez, anticelulitic, terapeutic,sportiv, abdominal, facial,aromatic, hidratant, revitalizant, exfoliant, masaj cu pietre vulcanice, cu miere,  reflexoterapie, drenaj limfatic, impachetari anticelulitice, cu ciocolata, cu cafea, bai relaxante cu arome, biliard, servicii telefon, fax, spalatorie. *Serviciile suplimentare nu creeaza obligatii contractuale si sunt oferite in limita disponibilitatii si pe durata programului de functionare afisat, contra cost.

Servicii gratuite: parcarea auto, informatii turistice, pastrarea de valori in seiful de la receptie, rezervari la mijloace de transport, distribuire corespondenta si mesaje, accesul la internet prin cablu sau wireless, acces  la jocuri (sah, table, rummy).

**Persoanele care necesita tratament de specialitate, sunt rugate sa se prezinte la consultatia medicala pe langa cardul de sanatate si biletul de trimitere de la medicul de familie valabil *** si cu alte documentele ce contin informatii cu privire la boala/bolile pe care doresc sa le trateze (bilet de iesire din spital, analize, radiografii, RMN, etc).

*** Biletul de trimitere de la medicul de familie valabil reprezinta biletul de trimitere emis in mai putin de 60 de zile calendaristice cu specificatia «  Catre statiunea Calimanesti – Caciulata pentru servicii de recuperare si reabilitare medicala » , iar titularul acestuia nu a avut in ultimele 6 luni servicii de recuperare si reabilitare medicala decontate de CAS. In cazul in care aceste conditii nu sunt indeplinite la contravaloarea acestui sejur se va adauga TVA – ul de 9% si se va achita consultatia medicala precum si procedurile medicale prescrise de medicul specialist de reabilitare medicala.

Informatii suplimentare:

 1. Clientii vor primi bratari la check in la receptia hotelului si au obligatia sa le poarte pe toata durata sejurului si sa le predea odata cu eliberarea camerei. In caz contrar se va achita suma de 10 lei/bratara.
 2. Pentru camerele cu balcon se percepe un tarif  suplimentar de 50 de lei pe sejur (10 lei/noapte). Camerele cu balcon sunt limitate ca si numar si se ofera in limita disponibilitatilor.
 3. Suplimentul de camera single este de 400 de lei pe sejur (80 de lei /noapte) pentru camerele cu balcon si de 350 lei pe sejur (70 de lei/noapte) pentru camerele fara balcon
 4. Suplimentul pentru apartament este de 200 de lei pe sejur (40 lei/noapte).
 5. Pentru copii  cu varsta  cuprinsa intre 0 si 7 ani se acorda gratuitate la cazare si masa.
 6. Pentru copii cu varsta cuprinsa intre 7 si 14 ani cazati in camera dubla cu parintii fara pat suplimentar se achita 380 lei/sejur reprezentand  supliment de masa si acces la SPA dar fara a beneficia de proceduri terapeutice.
 7. Pentru copii cu varsta cuprinsa intre 7 si 14 ani cazati in camera dubla cu parintii cu pat suplimentar se achita 505 lei/sejur reprezentand suplimentul de  cazare, masa si accesul la SPA dar fara a beneficia de proceduri terapeutice .
 8. Pentru copii cu varsta cuprinsa intre 7 si 14 ani cazati in apartament cu parintii se achita 580 lei/sejur reprezentand suplimentul de  cazare, masa si accesul la SPA dar fara a beneficia de proceduri terapeutice .
 9. Pentru copii cu varsta cuprinsa intre 14 si 18 ani cazati in camera dubla cu parintii cu pat suplimentar se achita 685 lei/sejur reprezentand suplimentul de  cazare, masa si accesul la SPA dar fara a beneficia de proceduri terapeutice .
 10. Pentru copii cu varsta cuprinsa intre 14 si 18 ani cazati in apartament cu parintii se achita 760 lei/sejur reprezentand suplimentul de  cazare, masa si accesul la SPA dar fara a beneficia de proceduri terapeutice .
 11. Serviciile suplimentare pentru copii reprezinta servicii accesorii la serviciile de cazare ale parintilor.
 12. Copii pot beneficia de proceduri terapeutice in baza biletului de trimitere de la medicul de familie valabil* si a documentului de identitate (carte de identitate, certificat de nastere)
 13. Tariful este valabil numai pentru 5 nopti , prelungirea se face la tarif de receptie.
 14. Pachetul este indivizibil.