ASIGURARI DE CALATORIE

asigurari calatorie

E bine de stiut ce inseamna asigurile de calatorie si de ce e bine sa le achizitionati cand mergeti in vacanta, chiar daca nu sunt obligatorii.

Dupa cum probabil stiti deja, exista mai multe tipuri de asigurari:

  1. ASIGURAREA MEDICALA DE CALATORIE

Aceasta asigurare este optionala , dar recomandata deoarece serviciile medicale din strainatate au costuri ridicate. Se incheie inaintea efectuarii unei calatorii in afara tarii. Ea acopera urgentele medicale, accidentele, imbolnavirile si in cazul decesului asiguratului repatrierea acestuia, in cuantumul sumei asigurate, in perioada si in limitele teritoriale inscrise in polita.

Puteti opta pentru Cardul European de Asigurari Sociale de Sanatate valabil in tarile membre UE si Elvetia, acesta oferind un minim de acoperire pentru aceasta zona. Valabilitatea acestui card este limitata de zona si de folosirea serviciilor medicale de stat din tara in care calatorim. Pentru o acoperire mai larga este recomandata asigurarea medicala de calatorie privata, care acopera si servicii medicale in clinici si cabinete private.

Atentie! Asigurarea medicala de calatorie nu acopera accidentele survenite ca urmare a practicarii sporturilor extreme. Pentru acestea se recomanda ASIGURAREA MEDICALA PENTRU SPORTURI EXTREME (ski, snowboard, rafting, windsurfing, scuba-diving, bungee-jumping, motociclism, alpinism, skateboarding, etc) care  vine in completarea asigurarii medicale de calatorie.

  1. 2.       ASIGURAREA STORNO

Nu este obligatorie dar se recomanda in special pentru serviciile turistice achizitionate cu mult timp inaintea calatoriei. Se incheie in momentul rezervarii serviciilor turistice si asigura riscul de anulare a calatoriei de catre turist, ca urmare a producerii unor evenimente neprevazute (imbolnavire grava, spitalizare, deces, incendiu, calamitati naturale, furtul sau distrugerea documentelor de identitate necesare calatoriei, etc.). Aceasta acopera penalizarile percepute conform conditiilor de renuntare prevazute in contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice incheiat. Prima de asigurare reprezinta  circa 1,5% din valoarea totala a pachetului turistic.

  1. 3.       ASIGURAREA COMPLEXA PENTRU CALATORII

Produsul se gaseste sub diferite denumiri; ideea este ca acopera mai multe riscuri si de aceea este cel mai recomandat tip de asigurare.  Aceasta include: asigurarea medicala, urgente stomatologice, pierderea sau deteriorarea bagajelor, anularea biletelor de calatorie din cauza falimentului companiei aeriene, raspundere civila, etc. In plus, are si valoare de asigurare storno pana in momentul inceperii calatoriei.

Trebuie sa mentionam faptul ca riscurile/evenimentele incluse in asigurari, precum si tarifele, difera de la o companie de asigurari la alta.

Daca aveti intrebari, comentarii sau doriti mai multe informatii legate de aceasta tema, scrieti cu incredere!