ALEGEREA VACANTEI POTRIVITE

vacanta potrivita

Incepand cu aceasta tema,  dorim sa discutam despre fiecare etapa parcursa din momentul  in care  va hotarati sa mergeti in concediu si pana la momentul intoarcerii acasa.

Vom incepe cu ALEGEREA VACANTEI POTRIVITE.

Fiecare dintre noi isi doreste sa ajunga in diverse destinatii  si isi doreste sa faca anumite lucruri in vacanta. Dar cum toti suntem diferiti , avem pasiuni diferite si ne relaxam in diverse moduri , la fel si vacantele trebuie croite dupa stilul propriu pentru a fi reusite. Poate v-ati intrebat de ce despre aceeasi locatie unii au o impresie buna si altii una proasta. Raspunsul este simplu: cei care au o impresie proasta si-au ales vacanta nepotrivita din diverse motive. Acestea pot fi:

Destinatia este aleasa la intamplare, fara a tine cont de ceea ce ofera aceasta, doar pentru ca este la moda sau pentru ca au fost altii acolo. Este foarte important sa alegeti locatia in functie de ce va doriti sa faceti in vacanta, deoarece unele destinatii sunt doar pentru relaxare, divertisment sau agrement, in timp ce altele sunt renumite pentru latura istorica si culturala, avand foarte multe obiective de vizitat.

– Unitatea de cazare nu este pe masura asteptarilor. Alegerea cazarii trebuie facuta in functie de pretentiile fiecaruia (nu intotdeauna recomandarile rudelor, vecinilor sau prietenilor se potrivesc  gusturilor voastre).  Daca doriti confort superior, optati pentru tipuri de camere superioare si hoteluri de minim 4*, iar daca va multumiti cu confort minim puteti alege intre cazare la vila sau hoteluri de 2*-3*.  De asemenea, amplasarea hotelului poate fi foarte importanta: daca doriti liniste, nu alegeti un hotel situat in centrul statiunii sau pe o strada cu baruri, terase si cluburi. In cazul in care calatoriti cu copii e bine sa alegeti un complex care are facilitati speciale pentru acestia (ex. piscina pentru copii, spatiu de joaca, club, programe de animatie).

Tipul de masa nu este in concordanta cu programul pe care vi l-ati propus pentru concediu. Daca sunteti persoane active, va place sa va plimbati, sa vizitati si nu petreceti prea mult timp in hotel, cu siguranta nu merita sa optati pentru all inclusive sau pensiune completa; aceste regimuri de masa sunt pentru cei care prefera o vacanta de odihna, mai mult sedentara.

Mijlocul de transport nepotrivit. Trebuie sa luati in considerare faptul ca programele cu autocarul sunt foarte obositoare, si daca sunteti o persoana  nerabdatoare sau aveti diverse probleme de sanatate este recomandabil sa mergeti cu avionul sau cu masina personala (sa puteti face opri mai dese sau sa innoptati pe drum daca este un traseu mai lung).

Sfat: Cand incepeti sa cautati oferte de vacanta tineti cont de cele expuse mai sus si nu uitati ca trebuie neaparat sa va stabiliti si bugetul alocat pentru aceasta.

De aceea tema pe care o vom aborda in continuare este BUGETUL DE VACANTA.