OFERTELE “EARLY BOOKING” / “INSCRIERI TIMPURII”

Travel-Insurance3

La inceputul anului auziti peste tot de oferte “EARLY BOOKING” si “INSCRIERI TIMPURII”. Noi ne-am propus sa va explicam la ce se refera aceste notiuni si care sunt avantajele si dezavantajele ofertelor de acest tip.

Termenii EARLY BOOKING si INSCRIERI TIMPURI se refera la acelasi lucru, adica la rezervare facuta cu mult timp inaintea calatoriei.

In general, primele oferte de acest tip apar la sfarsitul lunii noiembrie – inceputul lunii decembrie, pentru sejururi/circuite  cu plecare in anul urmator. Sfarsitul lunii aprilie – mijlocul lunii mai marcheaza sfarsitul  perioadei de reduceri. Ofertele sunt valabile pana la o anumita data, care difera in functie de hotel si de turoperatorul in portofoliul caruia se regaseste oferta. Majoritatea hotelurilor au mai multe termene early booking  si pe masura ce expira fiecare termen scade si reducerea oferita. (ex. Reducerea oferita este de 40% pentru rezervari facute pana la 31.01, de 30% pana la 15.03 si de 15% pana la 30.04).

Toate rezervarile ce beneficiaza de reduceri early booking se supun unor conditii de plata si anulare/modificare. Si aceste conditii difera de la un turoperator la altul.

AVANTAJE:

– Serviciile turistice achizitionate cu mult timp inainte de data calatoriei beneficiaza de tarife reduse cu pana la cca 40% fata de tarifele standard;

– Rezarvand vacanta din timp puteti alege dintr-o gama variata de unitati de cazare din diverse destinatii, fara a avea surpriza neplacuta de a nu mai gasi locuri disponibile (la transport sau cazare) cum se intampla adesea in sezon.

DEZAVANTAJE:

– In general aceste rezervari trebuie achitate integral pana la data expirarii ofertei;

– Cel mai mare dezavantaj al acestor oferte este acela ca dupa expirarea termenului early booking nu sunt permise nici un fel de modificari (ex. modificari de nume, tip de camera, perioada), iar anularea rezervarii se face cu penalizare de 100%.

Daca in momentul rezervarii ati incheiat si o asigurare storno sau o asigurare complexa pentru calatorie (prezentate in tema ASIGURARI DE CALATORIE) si motivul pentru care doriti modificarea/anularea rezervarii se regaseste in riscurile asigurate, va puteti recupera banii  si puteti achizitiona o alta vacanta.