Senior Voyage SICILIA 2017

Senior Voyage Sicilia, Italia

Program 8 zile/7 nopti cu avion din Bucuresti

Plecari in perioada martie – iunie 2017

     Senior Voyage este conceptul gratie caruia cetatenii europeni de peste 55 ani (si nu numai) – implicit si romanii – pot beneficia de un program complet pentru a-si petrece vacanta in cele mai cunoscute locuri turistice pline de istorie in perioada sezonului turistic redus octombrie-mai.

Tarif: 295 EUR/pers

Sicilia este cea mai mare insula din Marea Mediterana si este locul care satisface toate cerintele celor care o aleg drept destinatie de vacanta, indiferent daca este vorba despre iubitori de plaje superbe, de mare si de natura sau de pasionati de arta, cultura sau istorie. Sicilia este un taram aparte, o insula separata de restul Italiei, nu numai de mare, ci si de secole de experiente istorice si culturale. Si totusi, este o parte extrem de importanta a tarii iar scriitorul german Johann Goethe, profund impresionat de frumusetile insulei, spunea  „sa vezi Italia fara sa vezi Sicilia este ca si cum nu ai fi vazut Italia deloc, pentru ca Sicilia este cheia intregii tari”. De-a lungul timpului, acesta insula i-a atras pe cartaginezi, romani, greci, vandali, arabi, normanzi, spanioli si francezi. Invadatorii Siciliei au lasat insulei o extraordinara mostenire: teatrele de la Siracusa si Taormina, impozantele temple de la Agrigento si Sagesta, superbele mozaicuri din Piazza Armenia, stilul arhitectural cu influente maure sau maiestuosul stil arhitectural, mostenire ce se poate vedea cel mai bine la catedralele Monreale si Cefalu. Principalele orase, care sunt si capitale de provincii, sunt Palermo, Catania, Siracusa, Agrigento, Messina, Caltanissetta, Trapani, Enna, Ragusa.

  • Catania – este al doilea oras ca marime din Sicilia, fiind situat pe coasta de est, la mica distanta de vulcanul Etna. Aspectul unic al Cataniei se datoreaza in mare parte pietrei vulcanice, de culoare gri, folosita pentru numeroase edificii publice si palate. Frmusetea si valoarea artistica si istorica a centrului baroc al Cataniei a fost recunoscuta prin includerea ei in Patrimoniul UNESCO.
  • Palermo – Capitala Siciliei, Palermo este un oras modern, cu un ritm alert de viata si numeroase obiective interesante, mai ales vechi monumente si cladiri. Dar in afara obiectivelor culturale vom gasi si magazine, piete, restaurante si localuri traditionale. In Piata Marina se afla Parcul Garibaldi. Aici, Balcescu are un bust asezat chiar langa cel al prietenului sau Giuseppe Garibaldi. Parcul are o vechime de peste 100 de ani, fiind fondat in 1886, iar statuia lui Balcescu este strajuita de imensi ficusi cu trunchiuri impletite si de palmieri exotici. “Nicolae Balcescu, grande storico e patriota romeno morte a Palermo”, scrie pe soclul statuii revolutionarului de la 1848.
  • Taormina este recunoscuta ca fiind “Perla Marii Mediterane” si este situata pe coasta de est a insulei, deasupra a doua golfuri a caror imagine este desprinsa parca dintr-o carte postala. Statiunea a fost construita pe Muntele Tauro, iar in fundal se vede vulcanul Etna; este o priveliste care iti taie pur si simplu respiratia. Taormina poate fi cel mai bine descrisa ca fiind o combinatie intre munti, mare de azur, stanci dramatice si istorie. Renumitul teatru grec din Taormina este una dintre atractiile turistice importante; de aici puteti admira o frumoasa priveliste a coastei de est. O plimbare pe stradutele inguste ale Taorminei cu magazine chic, cafenele si restaurante este un prilej de incantare. Nu trebuie sa ratati o plimbare prin gradinile publice din Taormina, pline de verdeata si flori multicolore.
  • Il Padrino – „Nasul” – Numele insulei Sicilia duce inevitabil cu gandul la Mafia Siciliana. Mafia s-a nascut la Corleone: un satuc “ratacit” in munti, “ascuns” in spatele orasului Palermo, pamant de agricultori si pastori, cicoare si ricotta. Aici se afla “Olimpul” nasilor, aici este centrul puterii a celebrei Cosa Nostra.
  • Vulcanul Etna – „Vulcanul care nu doarme niciodata”, a fost un subiect de mare interes pentru mitologia clasica si credintele populare; s-a incercat explicarea comportamentului vulcanului prin religie, considerandu-se ca zeii uriasi din legendele romane si grecesti controleaza vulcanul.

Tariful include: biletul de avion Bucuresti – Catania – Bucuresti; transfer aeroport– hotel– aeroport; 7 nopti de cazare la hotel Antares 4* (sau similar); mic dejun + cina +  1 pahar de apa si vin la masa; 1/2 zi excursie optionala (Riviera Ciclopilor); asistenta turistica pentru intreaga perioada

Nu sunt incluse: taxele de aeroport 95 euro/ persoana; supliment 30 euro/persoana pentru plecarile din lunile mai si iunie; asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno (optionale); intrarile la obiectivele turistice si alte taxe si cheltuieli personale; taxa de statiune ( se va plati la hotel, 1-3 euro/zi/pers)

Bonus:

– 1/2 zi excursie optionala  pentru  posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD (Turul Cataniei)

– reducere 10% la pachetul de excursii optionale la achizitionarea a 3 excursii optionale pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD

– reducere 5% la pachetul de excursii optionale la achizitionarea a 3 excursii optionale pentru cei care nu sunt posesori de SENIOR VOYAGE CLUB CARD

Suplimente si reduceri:

– supliment camera single: 130 euro;

– reducere a 3-a persoana: 20 euro

– copil 0-1.99 ani plateste taxele de aeroport 95 euro

– copil 2-11.99 ani reducere 100  euro in camera cu doi adulti

– persoanele care nu au insotitor cu varsta peste 55 ani platesc supliment 50 euro/sejur 7 nopti.  BONUS! Pentru posesorii de Senior Voyage Club Card nu se percepe acest supliment.

Hotel Calabernardo Resort 4* (sau similar)

Localizare – Hotelul Calabernardo Resort 4* este situat la intrarea in satul Calabernardo, provincia Noto, Sicilia. Orasul Noto, construit in stil baroc, este la 4 km distanta, iar superba plaja Malacala se afla la doar 100 m distanta fata de hotel. Lido Avola, cunoscuta pentru plajele cu nisip auriu fin este doar la 4 km. Aeroportul din Catania este localizat la o distanta de 64 km fata de hotel.

Facilitățile hotelului -Hotelul Calabernardo Resort 4* este compus din mai multe cladiri unde se gasesc camerele de cazare si o cladire principala unde este localizata receptia, un bar, un restaurant cu peste 150 de locuri, o terasa de vara, un salon de infrumusetare si un bar American. Hotelul dispune de o parcare incapatoare disponibila pentru oaspeti. Oaspetii se pot relaxa in piscina exterioara. Pentru distractie, este disponibil un teren de tenis si fotbal.

Facilitățile camerelor – Hotelul Calabernardo Resort 4* dispune de 72 camere duble si 4 single, toate incluzand baie proprie, TV, minibar, seif si acces la internet.

Note:

– modul de obtinere al SENIOR VOYAGE CLUB CARD, precum si regulamentul dupa care el functioneaza sunt disponibile la adresa seniorvoyage.eu. SENIOR VOYAGE CLUB CARD se acorda GRATUIT oricarui client care a calatorit in sezonul trecut prin programele noastre pentru seniori sau contra cost (25 euro/card) la achizitionarea primului pachet SENIOR VOYAGE, pentru a putea beneficia de avantajele cardului;

– excursiile optionale pot suferi modificari iar programul concret, desfasurat pe zile, al excursiilor optionale se va primi la destinatie.

– excursiile optionale gratuite se vor organiza in prima sau in ultima zi, in drum spre aeroport sau hotel, in functie de orarul de zbor.

– grupul minim pentru a se organiza excursiile optionale este de minim 20 persoane.

– hotelul mentionat in acest program poate fi modificat, oferindu-se alternative similare.

– tarifele afisate pot suferi modificari in functie de fluctuatiile de pret ale taxelor sau ale petrolului, impuse de compania aeriana.