CEHIA – GERMANIA – AUSTRIA, autocar din Baia Mare

 Slovacia – Cehia – Germania – Austria – Ungaria

Circuit 7 zile cu autocar din Baia Mare

Bratislava – Praga – Dresda – Cesky Krumlov – Linz – Melk – Viena – Budapesta

Plecare: 04.08.2017

Tarif:  320 euro/pers

Ziua 1. (04.08.2017) BAIA MARE – BRATISLAVA – PRAGA

Ora 05:00. Plecare din Baia Mare. Traversam  nordul Ungariei. Ajungem la Budapesta.  Tur panoramic cu autocarul prin orasul cunoscut sub numele de „Perla Dunarii” la obiectivele: Piata Eroilor, cu Monumentul Millenium, Bd Andrassy, Opera de Stat, Biserica Sf. Stefan, malurile Dunarii, Podul cu lanturi, Podul Elisabeta, apoi admiram Monumentul Gellert . In jurul amiezii  vom face o oprire pentru o scurta vizita in Bratislava– capitala Slovaciei, Biserica Incoronarii Mariei Tereza (Coroana Imperiului Austro-Ungar), Castelul Bratislava, Palatul Grassalkovich. Ne indreptam apoi spre Praga, bijuteria Cehiei. Cazare hotel 3* in Praga.

Ziua 2. ( 05.08.2017) PRAGA – CASTELUL HRAD SI CATEDRALA SF. VITUS 

Mic dejun. Astazi vizitam Praga „orasul de aur” sau „orasul celor 100 de turnuri”, capitala Cehiei, situata pe raul Vltava, locul nasterii lui Franz Kafka  si orasul Castelului Hrad, bijuterie baroca suspendata pe malul vestic al raului… Vizita porneste de pe Dealul Hradcany, de la Castelul Hrad, un ansamblu superb de palate rezidentiale, curti interioare, porti si biserici, dintre care se remarca: Palatul Regal si Biserica Sf. Gheorghe. Bijuteria Hradului este insa catedrala gotica Sf. Vitus, una dintre cele mai frumoase biserici ale Cehiei . Ne continuam vizitele in Praga coborand pe strada Nerudova, unde vom vedea si cladirea Ambasadei Romaniei, trecem apoi prin Orasul Mic unde putem vizita Biserica Sf. Nicolae unde a concertat si marele Mozart. Pe stradutele care duc la Podul Carol gasiti magazine pline de: jucarii de lemn, obiecte de portelan, cristal de Bohemia, lumanari parfumate, bijutetii superbe, palarii, papusi de portelan, alte obiecte de artizanat, printer care se strecoara restaurantele cu specific local, recunoscute pentru mancarurile savuroase, dar mai ales pentru Berea Plzen. Pe stradutele inguste si pietruite ajungem la Podul Carol (Karluv Most) – cel mai faimos pot medieval din Praga, construit din piatra. Vizitam Orasul vechi (Stare Mesto), cu: Biserica Sf. Maria din Tynn si celebrul Turn al Primariei, cu ceasul astronomic vechi de peste 500 de ani. Pe spre strada Celetna  putem vizita Muzeul de Ciocolata, Muzeul figurilor de ceara sau Muzeul Terorii. Ne continuam drumul pana la Turnul Prafului de Pusca apoi pe strada Na Pricope admiram cladiri monumentale dar si magazine de firma si cristale de Bohemia. Vom termina periplul nostru la capatul de sus al pietei admirand statuia ecvestra a regelui Wencelas dar si Muzeul National. Optional croaziera pe Vltava (11 euro). Cazare hotel 3* in Praga.

Ziua 3.(06.08.2017) PRAGA – KARLOVY VARY KARLSTEIN – PRAGA

Mic dejun. Timp liber in Praga sau excursie optionala la Karlovy Vary si Karlstein-Karlo. Karlovy Vary este o statiune balneara renumita, cu hoteluri de lux, infiintata in 1358 din timpul lui Carol cel Mare. Plimbare printre cladirile secolelor 18-19, Coloana Ciumei, Gheizirul. La doar 30 de km de Praga, se inalta maiestuos unul dintre cele mai importante castele cehesti, castelul Karlstein – intrucat a fost resedinta regala si timp de peste 200 de ani aici s-au pastrat bijuteriile coroanei, a caror copii sunt prezente intr-una dintre sali. Dupa aceasta vizita doritorii pot sa viziteze si fabrica de cristaluri de la Nizbor aflata in apropierea catelului Karlstein. Cazare hotel 3* in Praga.

Ziua 4. (07.08.2017) PRAGA – DRESDA – PRAGA

Mic dejun. Timp liber sau optional excursie Germania – Dresda. Dresda  reprezinta una dintre cele mai bogate comori culturale din toata Germania. Dresda, orasul denumit Florenta de pe Elba este considerat de catre unii cel mai frumos oras al Germaniei. un oras cu o istorie si o mostenire fascinanta, care se manifesta prin colectia extinsa de atractii turistice. Complet refacut dupa ce a fost aproape in totalitate distrus in incendii in cel de-al 2 lea razboi mondial, Dresda  se deschide splendid in fata noastra cu minunatele –I capodopere arhitecturale. Prima vizita va fi in Piata Teatrului, inconjurata de cladiri magnifice: Zwinger, Castelul, Catedrala Catolica, Opera Semper. Vizita la Palatul Zwinger, capodopera  a barocului german unde vom intra in Galeria de Arta a Marilor Maestri. Intoarcere in Praga. Cazare hotel 3* in Praga.

Ziua 5. (08.08.2017) PRAGA –  CASTELUL KONOPISTE – CASTELU HLUBOKA – CESKY KRUMLOV

Dupa micul dejun vom face o vizita la castelul Konopiste in sudul orasului Praga, situat în mijlocul unor grădini încântătoare şi într-un peisaj scenic. Acest castel a aparţinut odinioară succesorului la tronul habsburg Franz Ferdinand d´Este – faimos pentru moartea sa în 1914, care a dus la începerea Celui de al Doilea Război Mondial. La origini un castel gotic construit în secolul al XIV-lea, aceasta a fost reconstruit în secolul al XIX-lea şi găzduieşte colecţii fascinante de arme istorice, mobilier, picturi şi tapiţerii. Merită văzută colecţia impresionantă de arme medievale şi armuri a lui Franz Ferdinand. Urmatoarea vizita va fi la castelul Hluboka amplasat intr-un parc in stil englezesc, un castel romantic, initial gotic apoi remodelat in stil baroc a fost resedinta oficiala a dinastiei Schwarzenberg. Interioarele sunt mobilate somptuos si prezinta sculpturi in lemn unice si colectii valoroase. Continuam  incursiunea in sudul Cehiei, vom trece prin sudul Boemiei prin sate pitoresti pana la orasul Cesky Krumlov, care datorita unicitatii sale este inclus in Patrimonial Mondial UNESCO.  Český Krumlov este o perla de arhitectură renascentistă și o bijuterie medievala  foarte bine conservata. Este un loc unde somptuozitatea a castelului local, alei labirintice, case burgheze și minunate grădini cu flori interpatrund armonios. Vizitam  castelul de aici si orasul care ne ofera o atmosfera de poveste. Timp liber pentru a savura  la o terasa o bere ceha sau pentru a lua masa. Cazare hotel 3* in zona Cesky Krumlov.

Ziua 6. (09.08.2017) LINZ – MELK – VIENA

Mic dejun. Scurta vizita in Linz la catedrala veche , noua cladirea operei, piata Hauptplatz. Ne indreptam spre abația Melk, abație istorică a benedictinilor din Austria, unul dintre cele mai faimoase locuri istorice ale creștinismului monahic european. Abația se găsește deasupra orașului Melk, situată pe un deal stâncos cu vedere spre valea Wachau a Dunării, în landul federal Austria Inferioară. Abația este una din foarte rarele locașuri care a funcționat continuu de la înființarea acesteia în 1089, fiind dublată de rara distincție de a fi fost și un loc al academismului teologic, dar și laic. Vizita interioara a complexului monahic. Calatoria noastra continua spre Viena – tur panoramic al orasului si pe ringul vienez cu oprire la pricipalele obiective – Parlament, Primarie, Palatul Hofburg. Cazare hotel 3* in zona Viena.

Ziua 7. (10.08.2017) VIENA – BUDAPESTA – ROMANIA

Mic dejun. Vizite in Budapesta, tur panoramic al orasuli si vizita la complexul regal. Pauza de cumparaturi in centrul comercial din Budapesta. Ne continuam calatoria spre Romania, unde se ajunge in cursul serii.

Tariful include: transport cu autocarul din Baia Mare (cu toate taxele de drum si parcari incluse); 6 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*; 4 cine; asistenta turistica.

Tariful nu include: asigurare medicala de calatorie si asigurare storno; intrarea la  obiectivele turistice si nici eventualii ghizi pentru acestea.

Observatii:
– tariful are reducere Early booking, valabila pana in 31.03.2017
– supliment camera single – 140 euro