1 Decembrie Bratislava – Praga – Dresda

Bratislava – Praga – Dresda

Program de 4 zile cu autocar din Baia Mare

Data de plecare: 30 noiembrie 2017

Tarif: 180 EUR/pers

Ziua 1. ROMANIA – BRATISLAVA – PRAGA

Plecare dimineata devreme din tara. Traversam nordul Ungariei. Ajungem la Budapesta.  Tur panoramic cu autocarul prin orasul cunoscut sub numele de „Perla Dunarii”: Piata Eroilor, cu Monumentul Millenium, Bd Andrassy, Opera de Stat, Biserica Sf. Stefan, Podul cu lanturi, Podul Elisabeta, apoi admiram Monumentul Gellert. In jurul amiezii vom face o oprire pentru o scurta vizita in Bratislava – capitala Slovaciei: Biserica Incoronarii Mariei Tereza (Coroana Imperiului Austro-Ungar), Castelul Bratislava, Palatul Grassalkovich. Ne indreptam apoi spre Praga, bijuteria Cehiei. Cazare hotel 3* in Praga.

Ziua 2. PRAGA – Orasul de aur!

Mic dejun. Astazi vizitam Praga, „orasul de aur” sau „orasul celor 100 de turnuri”, situata pe raul Vltava, locul nasterii lui Franz Kafka  si orasul Castelului Hrad, bijuterie baroca suspendata pe malul vestic al raului. Vizita porneste de pe Dealul Hradcany, de la Castelul Hrad, un ansamblu superb de palate rezidentiale, curti interioare, porti si biserici, dintre care se remarca: Palatul Regal si Biserica Sf. Gheorghe. Bijuteria Hradului este insa catedrala gotica Sf. Vitus, una dintre cele mai frumoase biserici ale Cehiei. Ne continuam vizitele in Praga coborand pe strada Nerudova, unde vom vedea si cladirea Ambasadei Romaniei, trecem apoi prin Orasul Mic unde putem vizita Biserica Sf. Nicolae unde a concertat si marele Mozart. Vizitam Orasul vechi (Stare Mesto) cu Biserica Sf. Maria din Tynn si celebrul Turn al Primariei, cu ceasul astronomic vechi de peste 500 de ani. Pe strada Celetna  putem vizita Muzeul de Ciocolata, Muzeul figurilor de ceara sau Muzeul Terorii. Vom termina periplul nostru la capatul de sus al pietei admirand statuia ecvestra a regelui Wencelas dar si Muzeul National. Timp liber pentru a savura atmosfera Targului de Craciun, Cazare si cina hotel 3* in Praga.

Ziua 3. PRAGA –  DRESDA – PRAGA

Dupa micul dejun  ne indreptam spre Dresda (150 km), care  reprezinta una dintre cele mai bogate comori culturale din toata Germania. Dresda, orasul denumit Florenta de pe Elba este considerat de catre unii cel mai frumos oras al Germaniei. Complet refacut dupa ce a fost aproape in totalitate distrus in incendii in cel de-al 2 lea Razboi mondial, Dresda  se deschide splendid in fata noastra cu minunatele-i capodopere arhitecturale. Prima vizita va fi in Piata Teatrului, inconjurata de cladiri magnifice: Zwinger, Castelul, Catedrala Catolica, Opera Semper. Vizita   la Palatul Zwinger, capodopera  a barocului german unde vom intra in Galeria de Arta a Marilor Maestri. Timp liber in zona Tragului de Craciun. Intoarcere in Praga. Cazare si cina hotel 3* in Praga.

Ziua 4. PRAGA – ROMANIA 

Mic dejun. Ne imbarcam pentru intoarcerea in Romania. Oprire in zona Brno la un mare centru commercial pentru cumparaturi si masa. In jurul amiezii ne continuam drumul spre Romania, unde vom ajunge in cursul noptii.

 

Tariful include: transport cu autocarul din Baia Mare, 3 nopți cazare cu mic dejun la hotel 3* in Praga, 2 cine, asistenta turistica pe traseu, vizite ghidate.

Tariful nu include: asigurare medicala de calatorie si asigurare storno,  intrarea la obiectivele turistice.

Nota:
– tariful este calculat pentru un grup de minim 40 persoane

La inscriere se achita un avans de 30%,  iar diferenta cu 21 zile inainte de plecare.