Circuit Ungaria – Bosnia Hertegovina – Croatia

Circuit Ungaria – Bosnia Hertogovina – Croatia

Program de 7 zile cu autocar din Baia Mare

Data de plecare: 25 aprilie 2017

Tarif: 320 EUR/pers

Ziua 1. (25.04.2017)  BAIA MARE – ARAD – SZEGED

Plecare din Baia Mare pe traseul Satu Mare- Arad- Szeged (ora 06.00 dimineata). Adimiram acest frumos oras de pe Tisa: domul, teatrul National, muzeul Mora Ferencz. Vizita la palatal Reok, bijuteria orasului un exemplu de arhitectura art nouveau avand amprenta arhitectului Ede Magyar, denumit si Gaudi al Ungariei. Timp liber pentru cina. Cazare hotel 3* zona Szeged.

Ziua 2. (26.04.2017) SZEGED – SARAJEVO – MOSTAR – MEDJUGORJE

Dimineata luam micul dejun, dupa care plecam spre Sarajevo. Vizitam orasul capitala a Bosniei Hertegovina- Catedrala Inimii Sacre, Catedrala Nasterea Maicii Domnului, Teatrul National, Sarajevo Ballet, Podul Latin- capatul de nord al podului este locul unde a fost asasinat arhiducele Franz Ferdinand al Austriei, in anul 1914. Drumul nostru continua spre Mostar, cu infatisareasa orientala si cu podul mai vechi de 450 de ani. Orasul vechi este tipic turcesc cu stradute inguste si case joase. Orasul a avut mult de suferit in urma razboiului, azi este in reconstructie si primeste cu caldura turisti de pretutindeni. Nu puteti rata o vizita in bazarul de aici. Seara cazare si cina la Medjugorje – Pensiunea Mir 3* sau echivalent.

Ziua 3. (27.04. 2017) MEDJUGORJE – DUBROVNIK

Mic dejun. Zi libera in Medjugorje sau vizita la Dubrovnik. Vizitam orasul medieval, cel mai bine conservat din Europa si unic prin monumentele sale. Se viziteaza: Cetatea, zidurile orasului vechi, Catedrala, Biserica Sf. Vlaho (patronul orasului), Palatul Rectorilor, Turnul cu Ceas. Dupa masa libera in acest oras minunat pentru a savura atmosfera de vacanta. Ne intoarcem la cazare in Medjugorje, Pensiunea Mir 3* sau echivalent. Cina si timp liber in statiune.

Ziua 4. (28.04. 2017) MEDJUGORJE – SPLIT – ZADAR

Dupa micul dejun ne indreptam spre Split (numit in italiana Spalato), cel mai mare si mai important oras din Dalmatia, si cel de al doilea oras al Croatiei. Este fost oras venetian, stapanit de Venetia de prin secolul XIV si pana in 1797, iar centrul vechi istoric si Palatul lui Diocletian sunt inscrise pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Este fascinant sa te plimbi prin fostul edificiu al lui Diocletian – sunt nu mai putin de 220 de locuinte si magazine in fostul palat, iar 3.000 de oameni locuiesc permanent aici. Dupa masa libera pe coasta dalmata in zona Zadar – Petrcane. Cazare.

 Ziua 5. (29.04. 2017) ZADAR – PLITVICE – ZAGREB

Mic dejun. Excursie la lacurile Plitvice – minunea naturala a Croatiei. Participand la aceasta excursie veti descoperi unul dintre cele mai frumoase parcuri naturale din Europa, care datorita unicitatii sale a fost inclus pe lista Patrimoniului Universal UNESCO in anul 1979. Fiind cel mai mare din cele 8 parcuri nationale croate, Plitvice este un ansamblu de 16 lacuri legate prin cascade, ce se intind pe o distanta de 8 km pe directia sud-nord, cu o diferenta de altitudine de 133 metri. Sunt aproape 300 km² de natura pura, munti impaduriti, pesteri si ape limpezi precum cristalul. Apa este ireal de clara, cu nuante verzui sau turcoaz, oferind un spectacol de imagine rar intalnit. Covoare subacvatice de plante s-au dezvoltat in special in lacurile superioare, oferind un habitat extraodrinar pestilor si altor mici vietuitoare. Formarea lacurilor este un adevarat fenomen stiintific. Deoarece procesul geologic continua si azi, lacurile si cascadele continua sa de modifice. Seara cazare in Zagreb hotel 3*.

Ziua 6. (30.04.2017) ZAGREB – SIOFOK – BUDAPESTA

Mic dejun. Vizite in Zagreb in Orasul de Sus sau cel Vechi. Cladirile  aici au o vechime considerabila si stiluri arhitectonice cu adevarat deosebite. Bucurati-va de o atmosfera medievala speciala pe stradutele din Orasul Vechi.  Vedem: Biserica  Sf. Marcu,  Poarta de Piatra, cladirea Parlamentului si  Biserica Sfantul Mihail. Ne indreptam spre Siofok, pe malul lacului Balaton pentru pauza de masa si  timp liber in statiune. Seara ajungem in Budapesta,. Cazare hotel 3*.

Ziua 7. (01.05.2017) BUDAPESTA – BAIA MARE

Mic dejun. Tur panoramic al orasului Budapesta, vizita in complexul regal. Pauza de cumparaturi. Intoarcere in Romania unde se ajunge in cursul serii.

Tariful include: transport cu autocarul din Baia Mare (cu toate taxele de drum si parcari incluse); 6 nopti cazare cu mic dejun la pensiuni sau hoteluri de 3*; 2 cine; asistenta turistica.

Tariful nu include: asigurare medicala de calatorie si asigurare storno; intrarea la  obiectivele turistice si nici eventualii ghizi pentru acestea.

Observatii:
– tariful are reducere Early booking, valabila pana in 31.01.2017
– supliment camera single – 150 euro

Mentiuni:
– pentru acest circuit este necesar pasaport valabil 6 luni de la data plecarii sau carte de identitate valabila
– tariful este calculat pentru un grup de minim 40 persoane
– suplimentul pentru grup 30-39 persoane – 20 euro/pers. Turistii vor fi instiintati de acest supliment cu 7 zile inainte de plecare.

IMBARCARI:
Baia Mare – ora 05:00 Parcare OJT – 0 euro
Satu Mare – ora 06:00 Catedrala (centru)  – 0 euro
Tg Mures – ora 00:30 Parcare Poli 2 – 15 euro
Ludus – ora 01:00 Centru – 15 euro
Turda – ora 02:00 Sens Vest – 15 euro
Cluj Napoca – ora 03:00 Parcare Piata Unirii – 15 euro