SEYCHELLES, pachet cu avion din Bucuresti

O vacanta de neuitat in Insulele Seychelles

Pachet 7 nopti cu avion din Bucuresti

Plecari in perioada aprilie – noiembrie 2020

Fără niciun dubiu, Insulele Seychelles stau în capul listei destinaţiilor exotice cu peste 115 insule toate situate in Oceanul Indian, la sud de Ecuator. Printre cele mai cunoscute insule din Seychelles sunt: Mahe, La Digue, Praslin, Silhouette si Desroches. Arhipelagul a fost descoperit la începutul secolului XVI-lea de Vasco da Gama, dar a ramas nelocuit încă 150 de ani. Numele a fost dat de portughezi şi înseamnă “şapte surori”. Capitala insulelor Seychelles este Victoria, şi este situată în Mahe cea mai mare insulă din arhipelag, care este şi port şi aeroport internaţional. Cunoscute pentru viaţa marină şi rezervaţiile naturale, insulele sunt gazda a peste 2000 de specii de plante, 1000 specii de peşti şi locul în care se întâlneşte cea mai mare populaţie de ţestoase Aldraba. În insula Praslin se află rezervaţia naturală Valle de Mai ce face parte din patrimoniul Mondial UNESCO dar şi simbolul insulelor, cocotierul “coco de mer” cu o formă deosebită a fructului.
Limbile oficiale sunt franceza, engleza şi creola.

Clima
Clima în Seychelles este călduroasă, iar fenomenele extreme lipsesc cu desăvârşire. Temperaturile scad rareori sub 24 C şi la fel de rar cresc peste 32 C, ceea ce înseamnă că insulele pot fi vizitate tot timul anului. Din mai până în octombrie vremea este călduroasă şi uscată, iar din luna decembrie până în martie vremea este ceva mai umedă.

Cultura
Insulele Seychelles reprezintă un mixt de culturi şi influenţe: franceze, engleze, africane, indiene, arabe şi chineze.

Delicii culinare
Cele mai întâlnite ingrediente sunt  carnea de miel, peştele, fructele de mare, legumele şi fructele, printre care papaya, mango, banane, avocado, grapefruit şi ananas.  Bucătăria creolă a fost pastrată, dar are numeroase influenţe englezeşti, franţuzeşti, chinezeşti şi indiene. Printre băuturile ce se regăsesc aici sun calou – vinul de palmier, şi bacca – un lichior de trestie de zahăr.

Tarif euro/pers cazata in camera dubla/sejur

Denumire hotel Tip de camera Tip de masa Perioada de calatorie Tarif de la de persoana/dbl
Patratan Village Hotel 3* Standard Mic dejun 07.11 – 02.04.2020  1.655 €
Berjaya Beau Vallon Bay Resort& Casino 4* Standard Mic dejun 07.11 – 02.04.2020  1.740 €
Coral Strand 4* Coral standard Mic dejun 07.11 – 02.04.2020  1.885 €
Avani Seychelles Barbarons 4* Avani standard Mic dejun 07.11 – 02.04.2020  2.375 €
Savoy Resort& Spa 5* Savoy standard Mic dejun 07.11 – 02.04.2020  2.403 €
Constance Ephelia Resort 5* Junior suite Mic dejun 07.11 – 02.04.2020  3.075  €

 

Tariful include: bilet avion Bucuresti – Mahe – retur; transfer aeroport – hotel – aeroport; cazare 7 nopti in camera dubla cu regim de masa specificat

Tariful nu include: taxe aeroport (265 euro/pers); asigurare de calatorie; excursii optionale

Informatii utile:

 • Pentru calatoria in Seychelles nu este nevoie de viza
 • Moneda locala sunt Rupiile, 14 rupii SCR= 1 dolar american.
 • Soarele din Seychelles este foarte puternic, motiv pentru care este recomandata folosirea unei creme cu factor de protectie ridicat.
 • Insulele sunt locuri sigure, unde infractionalitatea este redusa, dar trebuie totusi sa va luati masuri de precautie.
 • Cele mai multe dintre hoteluri accepta cartile de credit si dolarii americani, deci nu trebuie sa schimbati sume mari de bani.
 • Cel mai bine ar fi sa schimbati banii la aeroport, banca sau receptia hotelurilor.
 • Tarifele de rooming sunt destul de mari, ar fi deci de preferat sa folositi o cartela telefonica locala.

Insulele Seychelles sunt binecuvantate cu un climat tropical, motiv pentru care se pot vizita tot timpul anului. Totusi exista perioade mai bunele decat altele, in functie de activitatile pe care le doriti. Spre exemplu perioadele cele mai bune pentru privitul pasarilor sunt in aprilie, mai-septembrie si octombrie; pentru scufundari din martie pana in mai si septembrie – noiembrie, iar snorkeling si croaziere tot anul.

Programe optionale:

 • Vizita insulelor Praslin si La Digue. Insula Praslin iniţial cunoascutaă ca L’Ile de Palme” a fost descoperită de navigatorii franceZi, numită astfel după numele ducelui de Praslin. Astăzi insula face parte din patrimoniul UNESCO şi adăposteşte celbrul coctier de apă şi papagalul negru. Insula Digue se află la doar jumătate de oră de Praslin şi poartă numele primei bărci care a ajuns în zonă. Insula La Digue este recunoascută pentru plajele cu nisip fin şi alb, cocotieri, dar şi vestigii din vremuri coloniale, între plantaţii de cocos şi vanilie.
 • Vizita Insulei Mahe. Insula Mahe este cea mai mare a arhipelagului, şi acoperă 90% din totalul populaţiei, reflectând diversitatea şi multiculturalismul local cu descendenţi africani, indieni, chinezi şi colonizatori europeni. Explorarea insulei începe cu grădina de mirodenii “Jardin du Roi”, urmat de satul de meserii “Domaine de Val des Pres” şi de Gradina Botanică. Cu ocazia acestui periplu puteţi descoperi cea mai mică capitală din lume – Victoria.
 • Printre altele, mai puteţi experimenta croazierele cu prânz la bordul bărcii sau incursiunii active, combinaţii de treking şi biking
 • Vizita Insulei Cousin , cea mai mică insulă de granit, cu cel mai înalt punct de observaţie la 58 de metri deasupra mării. Se află la 40 de kilometri de de Mahe. În 1975 locul a devenit protejat de de guvern.