INSULELE MALDIVE – pachete cu avion din Bucuresti

INSULELE MALDIVE – „Ghirlanda de nestemate”

Pachet 7 nopti cu avion din Bucureşti

Perioada septembrie – decembrie 2020

Insulele Maldive îşi întâmpină oaspeţii cu peisaje de o frumuseţe uimitoare şi o linişte de neegalat.
Cei 26 de atoli ai arhipelagului Maldive formează un paradis exotic compus din aproximativ 1190 de insule, din care doar 250 sunt locuite. Raiul coboară pe pământ şi în aceste fâşii de pământ luxuriante şi îndepărtate, fiecare cu propriul recif de corali. Lumea din adâncuri „adevărată grădină magică” este recunoscută pentru viaţa subacvatică, de către iubitorii de scufundări. Pe uscat, cum ieşi din apa clară şi albastră, te întâmpină cocotierii de pe plajele albe presarate cu scoici.
În majoritatea timpului vremea este caldă şi umedă, şi chiar în timpul sezonului uscat din decembrie – martie, când musonul poate atinge insulele ecuatoriale, cerul rămâne senin şi apa calmă. Totuşi indiferent de anotimp, Insulele Maldive sunt pe poziţii fruntaşe în topul celor mai căutate destinaţii pentru luni de miere. Dacă ar fi să alegem un cuvânt pentru a defini sentimentul care te cuprinde în momentul în care ai ajuns într-unul din frumoasele resorturi, acesta este: relaxare! Orice activitate ar alege călătorul, fie că este una ce implică efort fizic: kitesurf, scufundări, surf, înot; fie că este una de relaxare: o baie de soare sau privitul unui apus, “mintea se odihneşte iar sufletul renaşte”!
Clima In ianuarie, zilele sunt calde cu temperaturi de pana la 30 grade Celsius, dar răcorite de briza marina. Portretul este perfect: zile însorite, nopţi răcoroase, dar nu friguroase; dimineţi plăcute şi apusuri de soare romantice. Arhipelagul Maldive are 2 sezoane distincte: uscat (musonul din nord-est) din ianuarie până în martie şi sezonul umed (musonul din sud-est) din mai pana în noiembrie.
Cultura Insulele Maldive sunt bogate şi din punct de vedere cultural, nu doar peisagistic şi marin. Aflate la răscrucea unor vechi drumuri maritime, insulele au primit mai multe influenţe atât din punct de vedere cultural cât şi religios. De-a lungul timpului insulele au fost vizitate de arabi şi chinezi, dar şi de IBN Batutta şi Vasco da Gama. Religia cel mai des întâlnită este islamul, cei mai mulţi dintre locuitori fiind sunniţi. Muzeul National din Male prezint o gamă largă de obiecte budiste şi islamice. Tot în capitala Male se poate vizita Palatul Prezidenţial, Parcul Sultanului, piaţa de peşte şi Marea Moschee.
Delicii culinare Este mai condimentată, dar şi mai dulce decât în ţările vecine din Oceanul Indian. Cel mai des întălnite in meniurile restaurantelor sunt fireşte fructele de mare şi peştele, iar mâncarea tradiţională este garudya o supă de peşte cu lămâie şi ceapă.
Cazare Economia insulelor Maldive se bazează în special pe turism. Aşadar, chiar dacă industria hotelieră este relativ nouă, datând din anii 70’, 90 din cele 200 mici insule sunt recunoscute pentru turismul de lux şi tratamentele spa.

Denumire hotel Tip de camera Tip de masa Tarif de la de persoana/dbl
Gangehi Island Resort 4* Club room HB 1.278 €
Fun Island 3* Beach front room FB 1.378 €
Sun Island Resort& Spa 4* Sun Villa FB  1.441 €
Rheeti Beach Resort 4* Rheeti Villa BB 1.522 €
Meeru Island Resort 4* Garden room FB 1.523 €
Holiday Island Resort & Spa 4* Superior Beach bungalow HB 1.575 €
Paradise Island 4* Superior beach bungalow BB 1.629 €
Adaaran Club Rannalhi 4* Beach bungalow AI 1.648 €

 

Angaga Island Resort & Spa 4* Superior beah bungalow HB 1.656 €
Adaaran Select Hudhuranfushi 4* Beach villa AI 1.748 €
Royal Island Resort & Spa 5* Beach villa HB 1.830 €
Vilamendhoo Island Resort 5* Garden room FB 1.895 €
Amari Havodda 5* Deluxe beach villa FB 2.356 €
Sheraton  Maldives Full Moon 5* Beach front room BB 2.394 €
Sun Aqua Vilu Reef 4* Deluxe beach villa AI 2.414 €
Centara Ras Fushi Resort & Spa Ocean front beach villa AI 2.770€

Servicii incluse:

• bilet de avion Bucuresti – Male –  Bucuresti
• transfer aeroport – hotel – aeroport
• 6 nopti cazare cu regim masa in functie de hotelul ales
• asistenta turistica in limba engleza

Nu sunt incluse:
• excursii optionale;
• asigurare medicala de calatorie si storno (nu sunt obligatorii dar agentia va recomanda sa le incheiati)
• alte cheltuieli personale
• taxe aeroport (265 euro/pers)

Informatii utile:
• Pentru transferuri este bine să negociaţi cu propietarul unei şalupe rapide sau al unei dhoni (barcă de lemn), pentru a obţine un tarif cât mai bun. Folosind în mod frecvent o barcă se pot obţine tarife mai bune la închiriere.
• Atenţie la corali! Nu-i călcaţi şi nu-i atingeţi! În afara faptului că vă puteţi răni serios pentru că sunt ascuţiţi, unii dintre aceştia sunt otrăvitori.
• Puneţi în bagaj haine uşoare de bumbac.
• Nudismul este strict interzis.
• Moneda naţională în Maldive este Rufiyaa. 1 Dolar American este echivalent cu 15,42 Rufiyaa.
• Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru intrare in Maldive

Documente necesare pentru calatorie:
• pasaport valabil min. 6 luni de la data inceperii calatoriei;
• persoanele cu varste sub 18 ani care calatoresc neinsotiti de parinti, dar insotiti de un adult au nevoie de imputernicirea notariala in limba engleza si certificat de nastere;
• cetatenii din Australia, Canada, Marea Britanie, SUA si majoritatea statelor europene (inclusiv Romania) nu au nevoie de viza;