DESFASURAREA CALATORIEI CU GRUP ORGANIZAT

turisti organizati

La acest tip de vacanta, pe langa serviciile de cazare, masa, transport si alte facilitati, beneficiati si de asistenta turistica/ghizi locali. In functie de mijlocul de transport cu care calatoriti (autocar, avion), organizarea difera putin dar etapele sunt aceleasi:

  1. PLECAREA. Conform informarii facute de catre agentul de turism, va trebui sa va prezentati  in ziua plecarii, intr-o locatie si la o ora stabilita in prealabil. Acolo va veti intalnii cu ceilalti membrii a grupului si cu un reprezentant al agentiei  turoperatoare , care se ocupa de inmanarea documentelor de calatorie (daca acestea nu v-au fost date in agentie ), respectiv de imbarcarea in autocar sau avion, dupa caz.
  2. CALATORIA PANA LA DESTINATIE. In cazul sejurului cu autocarul veti avea un insotitor de grup pe tot parcursul calatoriei, care stabileste opririle de pe traseu, se ocupa de formaliatile de la frontiera (unde e cazul) si de asemenea va furnizeaza o serie de informatii atat despre obiectivele turistice de pe traseu cat si despre destinatia finala. In cazul sejurului cu avionul, turistii calatoresc de obicei  neinsotiti pana la destinatie.
  3. SOSIREA LA DESTINATIE. Odata ajuns la destinatie, grupul este preluat de ghizii locali, care se ocupa de primirea turistilor, cazarea acestora si, in cazul calatoriei cu avionul, de transferul lor de la aeroport la hotel.
  4. INTALNIRILE INFORMATIVE. Dupa ce ati fost cazati vi se va comunica ora la care un ghid se va prezenta in unitatea  de cazare pentru a se intalnii cu d-voastra. In cadrul acestor intalniri vi se dau informatii legate de hotel, statiune, puncte de interes  si activitati care se pot desfasura in zona. Tot atunci vi se comunica programul excursiilor optionale care se organizeaza local si la care va puteti inscrie. De asemenea vi se pun la dispozitie datele de contact ale agentiei locale partenere, precum si numarul de telefon al ghidului, la care puteti apela la nevoie (urgente medicale, diverse probleme, etc.).
  5. SEJURUL. Pe durata sejurului aveti program liber si puteti explora zona fie pe cont propriu, fie organizat (cu grup si ghid), in cadrul programelor optionale.
  6. INTOARCEREA SPRE CASA. De obicei cu o zi inaintea plecarii sunteti  informati despre ora exacta a plecarii, respectiv ora preluarii de la unitatea de cazare  in vederea efectuarii transferului (in cazul transportului cu avionul). Exact ca la sosire, veti fi insotiti de ghid pana la aeroport, daca mergeti cu avionul, respectiv pe tot traseul, daca calatoriti cu autocarul.

In cazul circuitelor, atat cu autocarul cat si cu avionul, ghidul insoteste grupul pe toata perioada calatoriei. In programele circuitelor, pe langa serviciile standard de transport, cazare , masa, sunt incluse si tururi de orase, vizite la obiectivele din program, intrari la unele dintre obiective si alte servicii, dupa caz (seri traditionale, bilete de intrare la diverse evenimente, etc. ). Si aici sunt o serie de programe optionale la care puteti participa contra cost.

Si pentru ca tot am amintit de ghizi, in continuare ne propunem sa dezbatem tema “ROLUL GHIDULUI DE TURISM”