Circuit PORTUGALIA, avion din Cluj-Napoca

Circuit Portugalia

Cluj-Napoca – Lisabona – Sintra (optional) – Alcobaca – Batalha – Porto – Braga (optional) – Fatima – Coimbra

Plecari: 01 .04 si 13.10

Circuit 8 zile, plecare cu avion din Cluj-Napoca

Tarif: 965 euro/pers

Ziua 1: CLUJ-NAPOCA – LISABONA

Intalnire cu insotitorul de grup la ora 16:10 la aeroportul international “Avram Iancu” Cluj-Napoca pentru imbarcare pe cursa LUFTHANSA spre Lisabona (zbor cu schimbarea cursei la Frankfurt). Sosire in Lisabona la ora locala 21:40 si transfer la hotel. Cazare Hotel VIP Executive Art’s 4* (sau similar) in Lisabona.

Ziua 2: LISABONA – SINTRA – CABO DA ROCA – CASCAIS – ESTORIL (excursie optionala)

Mic dejun. Va propunem excursie optionala de o zi la Sintra, fosta resedinta de vara a familiei regale portugheze. Datorita valorii sale istorice a fost declarata de catre UNESCO patrimoniu universal. Vom putea vizita Palatul National, unul dintre cele mai importante exemple de arhitectura portugheza, construit si extins in secolele XIV – XVI; timp liber in centrul orasului Sintra. Plecare spre Cabo Da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale. Despre acest loc special, poetul portughez Luis de Camoes scria: “in acest loc se termina pamantul si incepe marea”. Se continua drumul spre Boca do Inferno si Cascais, un fost sat pescaresc care, de-a lungul timpului, s-a transformat intr-un veritabil centru turistic. Drumul de intoarcere spre Lisabona trece prin Estoril, renumita statiune de litoral unde se afla cel mai mare cazinou din Europa (pret informativ valabil pentru minim 20 persoane participante: 60 EURO/ persoana). Seara o putem sarbatori intr-un restaurant cu specific portughez unde vom putea asculta muzica fado. Fiind la origine o muzica populara arabeasca ce s-a dezvoltat in cadrul oraselor, ea este adanc inradacinata in constiinta oamenilor, constituindu-se metaforic in insusi destinul (fado) lor. Cazare Hotel VIP Executive Diplomatico 4* (sau similar) in Lisabona.

Ziua 3: LISABONA – OBIDOS – ALCOBACA – BATALHA – PORTO

Mic dejun. Plecare spre Porto. In drumul nostru vom vizita Obidos – un oras medieval ce se intinde in partea de nord a Lisabonei si care este fara indoiala una dintre cele mai reprezentative asezari fortificate din Portugalia. Vizitatorii pot admira, plimbandu-se printe metereze: morile de vant, viile si fermele din imprejurimi. Magazinele sunt pline cu diverse obiecte mestesugaresti. Continuam cu vizita manastirii Alcobaca – obiectiv UNESCO – fondata in 1153 ca dar al Regelui Alfonso Henriques catre Bernard de Clairvaux, apoi cu Manastirea Batalha declarata patrimoniu UNESCO ce dateaza din secolul al XV- lea. Cazare Hotel Novotel Porto Gaia 4* (sau similar) in Porto.

Ziua 4: PORTO – tur de oras, croaziera pe Raul Douro si dejustare de vinuri

Mic dejun. In prima jumatate a zilei avem programat un tur al orasului Porto. Toata lumea spune despre Porto ca este cea mai frumoasa “doamna” a Portugaliei, din anul 1996 fiind declarat patrimoniu universal UNESCO. Incepem cu Avenida da Boavista catre Castelo do Queijo si Foz, urcam apoi pe Avenida dos Aliados indreptandu-ne catre catedrala ce dateaza din secolul al XII-lea, apoi catre biserica St Francis si Palatul Bursei. Vom avea putin timp liber in zona Ribeira pentru fotografii iar apoi avem pogramata o croaziera pe raul Douro (45/50 minute). In continuare vom vizita o crama cu vinuri unde avem inclusa si o degustare. Cazare Hotel Novotel Porto Gaia 4* (sau similar) in Porto.

Ziua 5: BRAGA – GUIMARAES (excursie optionala)

Va propunem excursie optionala de o zi la Braga si Guimaraes. Vizita in Braga, capitala regiunii Minho care in timpul romanilor era capitala Galiciei, incepe pe dealul pe care se afla biserica si sanctuarul lui Iisus. Pentru a putea intelege de ce Braga a fost si este un prosper centru al crestinismului va sugeram sa vizitati catedrala din oras cunoscuta pentru modul in care sunt sculptate treptele, ele aparand ca niste biserici in miniatura. Fiecare din ele simbolizeaza pasii facuti de Mantuitor pe drumul crucii. Guimaraes reprezinta, conform placii din centrul orasului, “locul in care s-a nascut Portugalia”. Orasul a fost numit Capitala culturala europeana in anul 2012, centrul acestuia fiind declarat patrimoniu mondial UNESCO. Vom vizita Plaza de Armas, dar si castelul medieval Guimaraes, construit in secolul al X-lea (pret informativ excursie, valabil pentru minim 20 persoane participante: 50 EURO/ persoana). Cazare Hotel Novotel Porto Gaia 4* (sau similar) in Porto.

Ziua 6: PORTO – AVEIRO – COIMBRA – FATIMA – LISABONA

Mic dejun. Ne vom indrepta spre Lisabona, cu oprire in Aveiro, orasul supranumit “Venetia Portugaliei”, o parte a acestuia fiind asezata pe canale si unde vom avea ocazia sa admiram barcile colorate moliceiros. Vom continua drumul si vom ajunge in Coimbra (prima capitala a Portugaliei) unde vom face o vizita cu ghidul insotitor, ce include Universitatea si vechea Catedrala. Plecam din Coimbra spre Fatima, binecunoscut centru crestin unde se spune ca in anul 1917 s-a aratat Fecioara Maria unor copii de ciobani. Vom avea aici timp liber pentru vizita dupa care ne vom continua drumul spre Lisabona. Cazare Hotel VIP Executive Diplomatico 4* (sau similar) in Lisabona.

Ziua 7: LISABONA (tur de oras)

Mic dejun. In prima parte a zilei avem programat un tur cu ghid local. Se viziteaza cele mai importante obiective turistice ale orasului: cartierul Belem, un loc puternic legat de descoperirile maritime potugheze cu Biserica Dos Jeronimos (intrarea nu este inclusa), o adevarata bijuterie a artei manueline, Turnul Belem si Padrao dos Descobrimentos – monument modern dedicat descoperirilor maritime ale Portugaliei. Vom vedea apoi Piata Marques de Pombal, Avenida da Liberdade, Piata Restauradores si Piata Rossio. Dupa-amiaza timp liber pentru ultimele cumparaturi inainte de plecarea spre tara. Cazare Cazare Hotel VIP Executive Diplomatico 4* (sau similar) in Lisabona.

Ziua 8: LISABONA – CLUJ-NAPOCA

Transfer catre aeroport pentru imbarcare pe cursa LUFTHANSA Lisabona – Cluj-Napoca (zbor cu schimbarea cursei la Frankfurt) cu plecare la ora 07:30. Vom ajunge in Cluj-Napoca la orele 17:20.

 

Servicii incluse:

 • transport cu avionul Cluj-Napoca – Lisabona – Cluj-Napoca, compania LUFHANSA (zbor cu escala la Frankfurt), bagaj de cala 23 kg/pers inclus;
 • 7 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 4* conform program: 4 nopti in Lisabona, 3 nopti in Porto;
 • transferuri aeroport – hotel – aeroport;
 • transport pe teritoriul Portugaliei cu autocar aer conditionat;
 • ghizi locali pentru tururi de oras in Lisabona si Porto;
 • croaziera pe raul Douro si vizita cu degustare de vinuri in Porto;
 • vizitarea oraselor Coimbra, Fatima, Obidos, Alcobaca, Batalha impreuna cu insotitorul de grup;
 • insotitor roman de grup;
 • taxele de aeroport (pot suferi modificari).

Nu sunt incluse:

 • taxa municipala impusa de primaria orasului Lisabona (se achita personal, la receptia hotelului, 1 euro/persoana/noapte);
 • taxa municipala impusa de primaria orasului Porto (se achita personal, la receptia hotelului, 2 euro/persoana/noapte);
 • excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice;
 • asigurarea medicala/ storno (nu sunt obligatorii, dar sunt recomandate);
 • bacsisuri pentru soferi si ghizii locali (se practica) 25 euro / persoana, se achita prin insotitorul de grup, la sosirea in Portugalia.

ORAR DE ZBOR LUFTHANSA – CU O ESCALA (pot interveni modificari):

13.10 Cluj-Napoca 18:10 – Frankfurt 19:15 durata zborului: 2h 05min
13.10 Frankfurt 21:40 – Lisabona 23:40 durata zborului: 3h 00min
20.10 Lisabona 07:30 – Frankfurt 11:30 durata zborului: 3h 00min
20.10 Frankfurt 14:20 – Cluj-Napoca 17:20 durata zborului: 2h 00min

 

OBSERVATII:

 • Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii sau carte de identitate valabila
 • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
 • Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat, adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera. (detalii pe politiadefrontiera.ro)
 • Deoarece taxele de aeroport pot fi modificate de catre compania aeriana in orice moment, valoarea acestora va fi comunicata in momentul emiterii biletului de avion.
 • Agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor.
 • Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei.
 • Clasificarea pe stele a hotelurilor din oferta este cea atribuita oficial de autoritatile de resort din Italia. Aceste standarde sunt specifice pentru Italia si nu corespund sau nu pot fi echivalate cu standardele din alte tari. Facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.
 • Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
 • Hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii.
 • Excursiile optionale se efectueaza la fata locului de catre agentia locala. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia tour-operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca participantii vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local.
 • Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
 • Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
 • Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii

Grup minim 25 persoane