ELVETIA – LIECHTENSTEIN – circuit cu autocar

Circuit Elvetia – Liechtenstein

Program de 8 zile cu autocar din Baia Mare

 Plecare: 26 iulie 2017

Tarif: 470 EUR/pers

Ziua 1. (26 iulie 2017) Baia Mare – Satu Mare – Innsbruck (1150 km)

Plecare dimineță la ora 05.00 din Baia Mare  pe ruta Satu Mare – Budapesta  – Viena – Salzburg – Innsbruck. Cazare la hotel 3* în zona Innsbruck.

Ziua 2. (27 iulie 2017) Innsbruck – Vaduz – lacul Constance (270 km)

După micul dejun ne îndreptăm spre Liechtenstein, După ce vom vizita muzeul ce adăpostește bijuteriile ducale și vom face o plimbare la Castelul din Vaduz, vom intra în Elveția în drumul nostru spre lacul Constance, un lac aflat la frontiera dintre Elveția, Austria și Germania. Opțional croazieră de seară pe lac. Cazare la hotel de 3* în Germania în apropierea lacului.

Ziua 3. (28 iulie 2017) Lacul Constance – cascada Schaffhausen – Zurich – Lucerna – Basel – Mulhouse (300 km)           

După micul dejun ne îndreptăm spre cea mai mare cascadă din Europa, cascada de la Schaffhausen pe Rin, impresionantă prin lățimea ei. În Zurich vom păși pe străzile sub care se află tunelurile băncilor elvețiene, pline de lingouri de aur, spre Biserica Sf. Petru, cu cel mai mare ceas din Europa – cu un diametru de 8,7 m – sau spre Biserica Doamnei Noastre, care are vitraliile pictate de Marc Chagall. Ne vom plimba prin Lucerna, un mic sat de pescari transformat în important nod rutier odată cu deschiderea pasului St. Gotthard în 1220, faimos şi pentru podul de lemn cu panourile pictate care uneşte cele două maluri ale râului Reus. O plimbare prin Basel va finaliza ziua. Cazare la hotel de 2-3* în Mulhouse (Franța).

Ziua 4. (29  iulie 2017) Mulhouse – Berna – Castelul Chillon – Geneva ( 300 km)

Mic dejun, apoi ne îndreptăm spre capitala Confederației Elvețiene – Berna. Situată pe râul Aare, capitala pare mai degrabă un oraș liniștit de provincie. Vom vedea urșii pe malul râului (emblema orașului), vom urca în turnul celei mai înalte biserici din Elveția și ne vom face poze în fața primăriei. La Chillon, pe malul lacului Geneva (Leman),  vom afla de ce acest castel vechi de peste 1000 de ani i-a inspirat pe Jean- Jacques Rousseau, Victor Hugo, Lord Byron și Delacroix. Înainte de a ne îndrepta spre hotel vom admira ceasul floral din parcul de pe malul lacului Geneva și vom urca la catedrala reformată St. Piere și la biserica ortodoxă rusă. Cazare la hotel de 2-3* în zona Geneva.

Ziua 5. (30 iulie 2017) Geneva – Crans – Montana  –  Domodossola (215 km)

Mic dejun, apoi ne îndreptăm spre Crans-Montana. Reprezentanți cheie ai guvernelor, parlamentelor și partidelor politice din întreaga lume și ai organizațiilor internaționale se întâlnesc anual aici pentru a lua decizii importante. Noi vom ajunge la câteva zile după ei, pentru a ne bucura de informații proaspete…Vom urca cu telecabina sau telescaunul pe munte pentru a admira panorama Alpilor Elvețieni. Vom ajunge  apoi la cazare în zona Domodossola, în Italia. Hotel de 2-3*.

Ziua 6. (31 iulie 2017)  Domodossola – Locarno – Lugano – Menaggio (120 km)

După micul dejun intrăm din nou în Elveția, de data aceasta pe malul lacului Maggiore (împărțit de Italia cu Elveția) la Locarno și a lacului Lugano, în cantonul elvețian Ticino, cu o puternică influență italiană. Castelul din Locar no se spune că ar fi fost proiectat de către Leonardo da Vinci, iar de la mănăstirea Madonna del Sasso este o priveliște foarte frumoasă a lacului, viilor și orașului, dar și a vârfurilor acoperite de zăpadă din jur.  Lugano, datorită climatului plăcut pe malul lacului Lugano și a faptului că a atras un număr tot mai mare de celebrități, a fost denumit ”Monte Carlo al Elveției”. Cazare la hotel de 2-3* în apropierea lacului Como în Italia.

Ziua 7. (01 august 2017) Menaggio – St. Moritz – Davos – Innsbruck ( 350 km)

Mic dejun urmat de o ultimă incursiune pe teritoriul elvețian (în acest circuit). St. Moritz și Davos nu mai au nevoie de prezentare. Stațiune de vacanță pentru clasa avută a lumii, St Moritz a găzduit (la fel ca și Innsbruck în Tirol și Lake Placid în SUA) de două ori Jocurile Olimpice de Iarnă, în 1928 și 1948. La Davos, orașul situat la cea mai mare înălțime dintre orașele Europei, se întâlnesc cei mai puternici oameni ai lumii pentru a lua decizii economice și politice. Este, de asemenea, una dintre cele mai mari stațiuni de iarnă din Elveția. Cazare la hotel de 2-3* în zona Innsbruck.

Ziua 8. (02 august2017) Innsbruck  – Baia Mare (1150 km)
Mic dejun urmat de o scurtă vizită la Swarovski. Sosire acasă seara târziu.

 

Tariful include: transport cu autocarul din Baia Mare (cu toate taxele de drum si parcari incluse); 7 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-3*; asistenta turistica.

Tariful nu include: asigurare medicala de calatorie si asigurare storno; intrarea la  obiectivele turistice si nici eventualii ghizi pentru acestea.

TARIF EARLY BOOKING VALABILA PANA IN 31.01.2017!!!

Pentru imbarcari din  Turda, Cluj Napoca, Alba Iulia: 15 euro/ pers. Transfer

Tariful este calculat la un grup de minim 40 persoane. Suplimentul pentru grup 30-39 persoane,20 euro.Turistii vor fi instiintati de acest supliment cu 7 zile inainte de plecare. Acest program face parte din contractul cu turistul.