Circuit ANGLIA, avion din Bucuresti

 Circuit Anglia – Castele, conace si gradini

Londra – Kew Gardens – Wisley Gardens – Hampton Court – Sheffield Park  – BlueBell Railway  Brighton – Dover – Cantenbury –  Mount Ephraim Country House – Sissinghurst – Castelul Hever  –  Chartwell

 Circuit 9 zile, plecari cu avion din Bucuresti in 11.07 si 12.08

Tarif: de la 870 euro/pers

Ziua 1. Bucuresti – Londra

Călătoria noastră începe in aeroportul international “Otopeni”din Bucuresti, de unde ne imbarcam pentru zborul spre Londra.  Dupa aterizare, intalnire cu ghidul si imbarcare  in microbuzul de transfer  in centrul orasului. Astăzi vom face un tur al orașului pentru a descoperi o serie de monumente care au făcut Londra faimoasă. Printre acestea se numără: Big Ben, turnul cu ceas construit în 1859, Palatul Westminster, care găzduiește Parlamentul britanic, Westminster Abbey, cea mai cunoscută biserică londoneză, unde sunt încoronați regii și reginele Marii Britanii și Palatul Buckingham, reședința principală a Casei regale britanice. Admirăm impresionanta arhitectură a Catedralei St. Paul – o biserică anglicană situată pe colina Ludgate Hill, trecem prin faimoasa piață Piccadilly Circus – un loc preferat deopotrivă de londonezi și de turiști pentru cumpărături.

După-amiază continuăm plimbarea cu Kew Garden. Splendida grădină botanică este cea mai mare și diversă din lume și face parte din patrimoniul UNESCO. Vedem vastele sere victoriene și galeriile interioare, apoi explorăm cu autocarul, timp de 40 de minute, aleile cu plante minunate și construcții spectaculoase.  Deplasare catre hotelul din Londra pentru cazare .

Ziua 2. Londra

Avem la dispoziție o zi în acest oraș legendar. În prima parte, bifăm principalele obiective turistice ale Londrei: London Eye, Tower Bridge, Turnul Londrei, Piccadilly Circus, Trafalgar Square, Hyde Park, Covent Garden.

Pentru că Londra este foarte generoasă în diversitatea ei, după-amiaza o petrecem fiecare după bunul plac. Putem alege să vizităm British Museum, să admirăm Galeriile Tate, să ne fotografiem cu figurile de ceară de la muzeul Madame Tussaud’s. Pentru shopping, avem de ales între magazinele de lux din Mayfair și vânătoarea de chilipiruri în Covent Garden. Ar fi nedrept să nu amintim de fabulosul magazin Harrods, care merită vizitat nu doar pentru cumpărături ci și pentru atmosferă.  Seara cazare la acelasi hotel din Londra.

Ziua 3 Gradinile Wisley – Palatul  Hampton Court

Program liber in Londra sau excursie optionala la Wisley. De dimineață, pornim spre încântătoarea grădină Wisley, administrată de Societatea Regală de Horticultură. Domeniul are 81 hectare, pline cu arbori și plante care par din povești, o pepinieră extraordinară, sere, iazuri și lacuri ireale și un centru de consiliere pentru creșterea plantelor. După ce facem un tur pietonal prin grădină, putem lua prânzul într-un dintre pitoreștile restaurante de aici. După ce rezistăm cu greu tentației de a fotografia totul, mergem într-un alt loc de basm, Palatul de la Hampton Court, reședința preferată a lui Henric al VIII-lea. Pe lângă palat și grădinile sale, alte puncte de interes sunt un teren de tenis istoric și o imensă plantaţie de  viță de vie, cea mai mare din lume încă din 2005. Nu putem pleca de aici fără să pătrundem în magnificul labirint de tisă, care are 800 de metri lungime, și în grădinile secrete. Intoarcere in Londra pentru cazare la acelasi hotel.

Ziua 4.  Sheffield Park – Bluebell Railway – Eastbourne

Azi vom avea parte de o aventura unica  de neratat măcat o dată în viață, plimbarea cu trenul cu aburi pe Bluebell Railway (biletele de tren se achita separat circa  15 GBP). Ne urcam in tren la statia East Grinstead. Drumul de 18 kilometri vă poartă în timp nu doar prin felul în care funcționează trenul, dar mai ales datorită faptului că majoritatea vagoanelor sunt fabricate înainte de 1939. După inedita călătorie cu trenul, continuăm periplul si ne vom indrepta spre Sheffield Park, o grădină de 50.5 hectare proiectată în secolul al XVIII-lea de legendarul peisagist Lancelot „Capability” Brown. Proprietatea conține patru lacuri mari și o varietate impresionantă de copaci și arbuști.

Destinatia finala a acestei zile este Eastbourne, cel mai însorit oraș al Marii Britanii.  Pe faleza sunt insirate restaurante tipic englezesti care servesc delicioasa plăcintă cu pește proaspăt sau scoici preparate după specificul locului, alături de un ceai sau un pahar de vin.

Seara cazare in zona Eastbourne.

Ziua 5. Eastbourne – Brighton

Program liber sau excursie optionala la Brighton, care este fără îndoială orașul cel mai colorat și excentric din Marea Britanie. Aici burlesque-ul întâlnește designul contemporan, iar hostelurile colorate sunt vecine cu hotelurile botique. Ne plimbăm pe aleile înguste de lângă faleză, care și-au păstrat alura de pe vremea când aici se afla doar un sat pescaresc, și ne oprim la cumpărături prin magazinele cochete care împânzesc zona.

Ne întoarcem apoi în Eastbourne, unde avem timp până seara să mai descoperim puțin din farmecul orașului. Cazare la acelasi hotel din zona Eastbourne.

Ziua 6.   Dover – Canterbury – Mount Ephraim Country House – Kent

Mergem spre Dover, unde primul lucru care ne surprinde este White Cliffs, numele malului înalt și alb care mărginește orașul. Aici se află un obiectiv turistic cu o istorie milenară, Castelul Dover. Pe vastul domeniu se află ruinele unui far roman, care ghida bărcile acum aproape 2.000 de ani și este considerat cea mai veche clădire din Marea Britanie. Plecăm apoi spre Canterbury. Foartă multă lume consideră că minunata catedrală din oraș, care face parte din patrimoniul universal, este cea mai frumoasă din Europa, iar aleile medievale înguste, grădinile de pe malul apei și zidurile antice de apărare fac din Canterbury o minunăție. Aveți timp să descoperiți orașul plin de viață, cu studenți veseli și activi, și cu o multitudine de baruri, restaurante și magazine chic.

Ne indreptam spre domeniul Mountain Ephraim intins pe 4 hectare care ne incanta prin frumoasele sale gradini Edwardiene construite inca din 1900.  Gazdele sunt primitoare si ne invita la ceai, au amenajat in bucatarie de vest un salon pentru servirea faimoasei  bauturi.

Seara ne cazam la un hotel din zona Kent.

Ziua 7.    Kent – Sissinghurst Gardens

Program liber sau excursie optionala pentru a vizita  grădina de basm din Sissinghurst. Aceasta a fost creată în anii 1930 de scriitoarea Vita Sackville-West și de soțul său, Harold Nicolson, autor și diplomat. Este printre cele mai iubite grădini din Marea Britanie și din ce în ce mai mulți vizitatori îi trec porțile de la an la an. Grădina este foarte ingenios concepută, ca o serie de „camere”, fiecare cu alte culori și tematică, separate prin garduri vii decupate și pereți de cărămidă roz. O zonă specială este The Purple Border, despre care unul dintre grădinarii care o întreține spune așa: „Deși Frontiera Purpurie poartă acest nume, nu este alcătuită numai din plante purpurii. Este un amestec inteligent de roz, bleu, liliachiu și purpuriu, cu un efect magic”. Ne întoarcem la hotelul nostru din zona Kent pentru cazare.

Ziua 8.   Kent – Castelul Hever – Chartwell – Londra

Mergem într-un tur ghidat prin grădinile Castelului Hever. Fiecare dintre ele este diferită, de la cea plină cu un set uriaș de șah până la cea cu plante aromatice sau la colecția impresionantă de statuete din cea italiană. Admirata zonă cu trandafiri conține peste 4.000 de exemplare, iar aleea cu aluni atrage deopotrivă vizitatori, cât și păsări pofticioase. Cea mai veche parte a castelului datează din 1270 și a devenit cunoscută ca reședință a soției lui Henry al VIII-lea Anne Boleyn. Plecăm apoi în Chartwell, unde au locuit Winston Churchill și soția lui timp de 40 de ani.  Casa este încă la fel cum a fost atunci când familia a locuit aici, iar imagini, cărți și amintiri personale evocă grandioasa carieră și pasiunile acestei familii influente. Studioul găzduiește cea mai mare colecție de picturi a lui Churchill, care numără peste 500 de tablouri.

Seara sosire in Luton si cazare la hotel.

Ziua 9. Zbor spre tara

Îndrăgostiți iremediabil de grădinile și aromele Angliei, plecăm cu avionul din Londra spre  ţară.

 

Tariful include:

  • Bilet de avion Bucuresti – Londra si retur;
  • transport cu autocar / minibus climatizat;
  • 8 cazari la hoteluri de 2-3*;
  • 8 mic dejun;
  • Transfer aeroport-hotel-aeroport;
  • Ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

Tariful nu include:

  • Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.
  • Excursiile opționale pentru grup de minim 30 persoane;
  • Biletele de tren pe Bluebell Railway (circa 15 GBP/ pers)