CHINA CLASICA – Soldatii de teracota, Marele Zid

CIRCUIT BEIJING – XI’AN – SHANGHAI 

 

Plecare din Bucurestiin 27.08

Circuit avion 11 zile / 9 nopti

ZIUA 1 (27.08): BUCURESTI – BEIJING

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 04:00 dimineata pentru imbarcare pe cursa internationala AIR FRANCE cu destinatia Beijing (schimbarea cursei in Paris). Decolare spre Paris la ora 06:05. Sosire in Paris la ora locala 08:20 si plecare spre Beijing la ora locala 13:50.

Ziua 2 (28.08): BEIJING

Sosire in Beijing la ora locala 05:55. Transfer de la aeroport in oras si tur panoramic pe parcursul caruia vom admira Piata Tian’anmen si Orasul Interzis (Palatul Imperial, in fapt un complex ce insumeaza 9.999 de cladiri, pe o suprafata totala de 720.000 mp). Vizitele continua cu Palatul de Vara (constructie aflata la 12 km de Beijing, situata pe malul lacului Kunming). Cina va fi servita la un restaurant local. Transfer din oras la hotel si cazare la hotel Super House International Beijing 4* sau similar.

ZIUA 3 (29.08): BEIJING

Dupa micul dejun, ziua va incepe cu vizitarea Marelui Zid (sectiunea Juyongguan Pass), structura imensa, cu o lungime de 6.700 km. Zidul traverseaza cinci provincii ale Chinei si a fost construit in principal in scop de aparare impotriva atacurilor mongole. Excursia continua cu vizitarea unui magazin traditional de cloisonné-uri, urmat de pranz (inclus). In partea a doua a zilei continuam cu Drumul Sacru si cu vizitarea unuia dintre Mormintele Ming (complexul cuprinde 13 morminte Imperiale si este situat la cca 50 km de Beijing). Vom incheia aceasta zi cu o vizita la una dintre fabricile traditionale de jad. Pranzul si cina se vor servi la restaurante locale. Cazare in Bejing la hotel Super House International Beijing 4* sau similar.

Ziua 4 (30.08): BEIJING

Mic dejun. Astazi vom vizita Templul Cerului, constructie care se intinde pe o suprafata de cca 2.700.000 mp. Templul a fost construit in anul 1420 in timpul Dinastiei Ming ca sacrificiu inchinat Cerului. Vom vizita in continuare cartierul de arta 798, una dintre cele mai fascinante zone ale orasului, cu un stil arhitectural unic si cu o energie aparte, unde vom putea admira numeroase galerii si magazine de arta, restaurante si spatii expozitionale, toate reunite intr-un ansamblu de foste spatii industriale. Vom fi, astfel, martorii unei importante lectii chinezesti: reconversia prin pastrarea valorilor trecutului! Vom continua cu vizitarea unei ceainarii locale, unde vom lua parte la ritualul preferat al chinezilor – cel al servirii ceaiului si vom degusta ceaiul traditional chinezesc. Excursia de astazi se va incheia cu o cina traditionala chinezeasca, avand ca preparat principal rata, gatita dupa metode stravechi, din sec XIV. Cazare in Beijing la hotel Super House International Beijing 4* sau similar.

ZIUA 5 (31.08): BEIJING

Mic dejun. Vizitarea Templului Lama (cunoscut ca si “Palatul Pacii si Armoniei”), templu si manastire pentru calugarii budisti. Cladirea incorporeaza armonios atat stilul chinez Han, cat si pe cel tibetan. Ne vom continua ziua cu vizitarea unei fabrici traditionale de perle si, apoi, cu o oprire in bazar, unde ne vom putea delecta cu o varietate de produse. Pranzul si cina vor fi servite la restaurante locale. Cazare la hotel Super House International Beijing 4* sau similar.

ZIUA 6 (01.09): BEIJING – XI’AN (tren de noapte)

Mic dejun. Vom incepe noua zi de vizite cu Parcul Beihai, cunoscut si sub denumirea de “Palatul de Iarna” sau “Marea Nordului”. Acesta este unul dintre parcurile antice ale Chinei, intins pe o suprafata de aproximativ 70 hectare, din care o mare parte este acoperita de un lac imens, care ne incanta cu atmosfera sa unica, de poveste. In spatele acestei lumi de basm sta o bine-cunoscuta legenda imperiala, al carei mister il vom afla la fata locului! Excursia de astazi continua cu vizitarea Parcului Jingshan, ce ofera o panorama uimitoare asupra Palatului Imperial. Parcul Jingshan este cunoscut si ca Parcul Muntelui Scenic sau Dealul Carbunelui, fiind un deal artificial ridicat cu pamantul excavat pentru a face santul de aparare ce inconjoara Orasul Interzis. Vom incheia excursia de astazi cu un tur Hutong cu ricsa. Pranzul si cina sunt incluse si se vor servi la restaurante locale (cina se va servi mai devreme). Calatorie pe durata noptii cu trenul in cuseta de 4 persoane catre Xi’An (nu este posibila prealocarea locurilor in cusete, sistemul de emitere a biletelor de tren aloca locurile in mod automat).

Ziua 7 (02.09): XI’AN

Sosire in Xi’An in cursul diminetii si transfer la hotel. Mic dejun (clasic sau la pachet, in functie de ora de sosire). Astazi vom face un tur in cadrul caruia vom vizita Pagoda Gastei Salbatice, care reprezinta una din cladirile remarcabile din Xi’an, aflata in interiorul templului Da Ci’en construit in 589 AC (este locul de unde s-a raspandit budismul in China). Continuam cu Vechiul Zid al Orasului si Muzeul de Istorie. Pranzul si cina sunt incluse si se vor servi la restaurante locale. Cazare in Xi’An la hotel Titan Jincheng Art 4* sau similar.

Ziua 8 (03.09): XI’AN

Mic dejun, dupa care incepem o noua zi de vizite. Vizitam mai intai Marea Moschee. Vom continua cu o excursie la celebra Armata de Teracota a imparatului Qin Shi Huagandi, una dintre descoperirile arheologice de senzatie ale sec. XX, un sit al carui renume rivalizeaza cu cel al Marelui Zid. In jur de 8000 de razboinici si cai de lut in marime naturala au fost ingropați in anul 210 i.Hr., ca o „armata a spiritelor”, menita sa pazeasca mormantul Primului Imparat. Pranzul si cina vor fi servite la restaurante locale. Cazare in Xi’An la hotel Titan Jincheng Art 4* sau similar.

Ziua 9 (04.09): XI’AN – SHANGHAI (tren expres)

Mic dejun (clasic sau la pachet, in functie de orarul trenului). In cursul diminetii, vom lua trenul expres catre metropola Shanghai – oras comopolit, care rivalizeaza din ce in ce mai mult cu Hong Kong, mandria Chinei moderne. Sosire in Shanghai in jurul pranzului si tur panoramic de oras. Vizita va cuprinde Promenada Bund – veritabila expozitie de arhitectura internationala, datorita cladirilor impunatoare construite de-a lungul sau, cosmopolita strada Nanjing, Templul lui Buddha de Jad si Turnul Jinmao. Pranzul si cina sunt incluse si se vor servi la restaurante locale. Cazare in Shanghai la hotel Days Hongkou Fortune 4* sau similar.

Ziua 10 (05.09): SHANGHAI

Mic dejun. Vom continua sa descoperim orasul si atractiile sale: Gradinile Yuyuan, Tianzifang – o zona rezidentiala renovata, cu o sumedenie de cladiri, magazine, ateliere de arta, restaurante si cafenele. Dupa pranz (inclus), vom vizita Muzeul Shanghai – considerat cel mai valoros muzeu din China, un muzeu coplesitor, cu peste un milion de piese expuse, din care aproximativ 130 000 sunt considerate Comori Nationale. Vom descoperi aici misterele Chinei antice, bogata istorie si cultura a acesteia, precum si numeroasele sale traditii! Atat pranzul, cat si cina sunt incluse si se vor servi la restaurante locale. Cazare in Shanghai la hotel Days Hongkou Fortune 4* sau similar.

ZIUA 11 (06.09): SHANGHAI – BUCURESTI

Mic dejun (normal sau la pachet) si transfer la aeroportul din Beijing. Decolare la ora locala 10:25 cu compania Air France spre Paris. Sosire in Paris la ora locala 16:40. Schimbarea cursei in Paris, imbarcare spre Bucuresti si decolare la ora locala 20:55. Sosirea la Bucuresti este prevazuta in aceeasi seara, la ora 00:50 (noaptea 06/07.09).

        TARIF / persoana (loc in camera dubla): 1790 EURO

Supliment camera single: 350 EURO

SERVICII INCLUSE

 • transport cu avionul Bucuresti – Beijing si Shanghai – Bucuresti cu compania AIR FRANCE (schimbarea curselor la dus si retur in Paris);
 • transfer aeroport – hotel – aeroport;
 • 8 nopti cazare la hoteluri de 4*: 2 nopti Shanghai, 2 nopti Xi’An, 4 nopti Beijing;
 • 1 noapte transport cu trenul de noapte Beijing – Xi’An (cuseta pentru 4 persoane);
 • transport cu trenul expres de la Xi’An la Shanghai;
 • pensiune completa (preparatele au specific chinezesc), inclusiv o cina traditionala;
 • transport cu autocar local pe circuit;
 • tururi de oras in: Shanghai, Xi’an si Beijing;
 • vizitele si excursiile prevazute in program: Templul Cerului, Orasul Interzis, Piata Tian’anmen, Palatul de Vara, Drumul Sacru, Templul Lama, zona de arta 798, Parcul Beihai, Dealul Carbunelui si tur Hutong cu ricsa in Beijing si Marele Zid Chinezesc (sectiunea Juyongguan Pass); Pagoda Gastei Salbatice, Vechiul Zid, Muzeul de Istorie, Marea Moschee si Armata de Teracota in Xi’An; Promenada Bund, strada Nanjing, zona Tianzifang, Gradinile Yuyuan, Muzeul Shanghai, Templul lui Buddha de Jad si Turnul Jinmao din Shanghai;
 • vizitarea unor magazine si ateliere de mestesuguri  locale (ex: matase, perle, cloisonne);
 • ghizi locali pentru vizite;
 • insotitor roman de grup;
 • taxa de viza si procesare acte (se poate modifica);
 • taxele de aeroport si catering (se pot modifica).

NU SUNT INCLUSE:

 • asigurarea medicala de calatorie (obligatorie);
 • asigurarea storno (optionala);
 • bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 40 USD/persoana – se practica in China, se achita la sosirea in tara de destinatie;
 • excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
 • bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.

GRUP MINIM: 25 persoane. Pentru grup 20-24 persoane tariful se recalculeaza.

TERMEN LIMITA DE INSCRIERE: 5 saptamani inaintea plecarii

TERMENE DE PLATA:

 • 20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
 • 60% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;
 • 20% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii.

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral. In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

ACTE NECESARE PENTRU OBTINEREA VIZEI: pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei / doua fotografii tip pasaport / adeverinta de la locul de munca cu precizarea functiei si a salariului / formular completat

OBSERVATII: conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective / in cazul neobtinerii vizei se retin penalizarile aferente momentului la care s-a aplicat pentru viza / agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu / clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile de resort din China / copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), obtinut la notariat; in cazul in care adultul insotitor nu este unul dintre parinti, acesta va prezenta la trecerea frontierei cazier judiciar / taxele de aeroport si taxa de viza pot fi modificate de agentie in situatia impunerii acestui lucru de catre compania aeriana, respectiv Ambasada Chinei / distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup / pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare si o carte de credit personala, drept garantie pentru cheltuieli personale; in situatia modificarii cu mai mult de 3% a acestei paritati, agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful / agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure / agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana cu anuntarea prealabila a turistilor (cu minim 30 zile inainte de data plecarii) / asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua.