CHINA CLASICA – Soldatii de teracota, Marele Zid

CIRCUIT BEIJING – XI’AN – SHANGHAI 

 

Plecare din Cluj-Napoca in 16.04.2019

Circuit avion 9 zile / 7 nopti

Ziua 1 (16.04, marti): CLUJ-NAPOCA – BEIJING

Intalnire cu insotitorul de grup la ora 12:10 la Aeroportul International Cluj-Napoca (Avram Iancu) pentru imbarcare pe cursa internationala Lufthansa cu destinatia Beijing, decolare la ora 14:10. Schimbarea cursei la Munchen.

Ziua 2 (17.04, miercuri): BEIJING

Sosire la Beijing la ora locala 10:35. Vom fi intampinati de catre ghidul local si transferati catre centrul orasului unde vom servi pranzul intr-un restaurant local. Vom continua cu primul obiectiv turistic prevazut in itinerariu, acesta fiind si primul contact cu civilizatia chineza. Vizitam Templul Cerului, constructie care se intinde pe o suprafata de cca 2.700.000 mp. Templul a fost construit in anul 1420 in timpul Dinastiei Ming ca sacrificiu inchinat Cerului. Cazare in Beijing, hotel Penta 4* sau similar.

Ziua 3 (18.04, joi): BEIJING – MARELE ZID CHINEZESC

Dupa micul dejun, incepem o excursie de o zi cu vizitarea Marelui Zid (sectiunea Juyongguan Pass), structura imensa, cu o lungime de 6.700 km. Zidul traverseaza cinci provincii ale Chinei si a fost construit in principal in scop de aparare impotriva atacurilor mongole. Excursia continua cu Drumul Sacru si cu vizitarea unuia dintre Mormintele Ming (complexul cuprinde 13 morminte Imperiale din dinastia Ming si este situat la cca 50 km de Beijing). Vom continua drumul inapoi spre Beijing cu o scurta oprire pentru a fotografia una dintre capodoperele arhitecturale moderne, stadionul Jocurilor Olimpice Beijing 2008 (“Cuibul”). Cina la un restaurant local. Vom avea ocazia sa savuram preparate traditionale chinezesti, felul principal reprezentandu-l rata Peking. Cazare in Beijing, hotel Penta 4* sau similar.

Ziua 4 (19.04, vineri): BEIJING

Mic dejun. Vizitam piata Tian An Men, unul dintre simbolurile Chinei cu portretul de 1,5 tone al conducatorului Mao Zedong. Vizitarea Orasului Interzis (Palatul Imperial, in fapt un complex ce insumeaza 9.999 de cladiri, pe suprafata totala de 720.000 mp) construit intre anii 1406-1420 si care a reprezentat centrul puterii supreme chineze mai bine de 500 de ani. Orasul Interzis a adapostit intre zidurile sale 24 de imparati din dinastiile Ming si Qing si reprezinta acum poate cel mai bine pastrat obiectiv de arhitectura chineza clasica. In continuare vom vizita parcul Jingshang, situat in partea nordica a Orasului Interzis si care va va oferi o panorama uluitoare a intregului Beijing dupa care vom porni intr-o plimbare relaxanta cu ricsa pe aleile din vechile cartierele chinezesti. Aceste alei poarta denumirea de hutong si va vor oferi imaginea reprezentativa a Beijingului de odinioara. Inainte de a servi cina vom participa la un show de Kung Fu. Cazare in Beijing, hotel Penta 4* sau similar.

Ziua 5 (20.04, sambata): BEIJING – XI’AN

Dupa micul dejun vom vizita Palatul de Vara, obiectiv trecut in lista patrimoniului UNESCO, reprezentand un ansamblu de palate, gradini, poduri si lacuri pe o suprafata de peste 2 km patrati considerat de specialisti o capodopera a peisagisticii. Transfer spre gara din Beijing de unde vom lua trenul de mare viteza (“bullet train”) catre Xi’An (clasa a 2-a). Trenul este un obiectiv in sine, parcurgand distanta de 1200 km in aproximativ 6 ore, oferindu-va o calatorie spectaculoasa la viteze incredibile. Sosire in cursul serii in Xi’An, cina la restaurant local si cazare in Xi’An la hotel Skytel 4* sau similar.

Ziua 6 (21.04, duminica): XI’AN

Mic dejun. Xi’an, fosta capitala imperiala, orasul etern, numit Chang’an in antichitate, unul din leaganele vechii civilizatii din Bazinul Fluviului Galben are o istorie de 3 000 de ani, a fost capitala pentru 13 dinastii chineze, echivaland in faima vechi capitale precum Atena, Cairo sau Roma. Incepem o noua zi de vizite cu o excursie la celebra Armata de Teracota a imparatului Qin Shi Huagandi, una dintre descoperirile arheologice de senzatie ale sec. XX, un sit al carui renume rivalizeaza cu cel al Marelui Zid. In jur de 8000 de razboinici si cai de lut in marime naturala au fost ingropați in anul 210 î.Hr., ca o „armata a spiritelor”, menita sa pazeasca mormantul Primului Imparat. În a doua parte a zilei vom vizita impreuna Muzeul provinciei. Cina la un restaurant local si cazare in Xi’An la hotel Skytel 4* sau similar.

Ziua 7 (22.04, luni): XI’AN – SHANGHAI

Mic dejun. Vom vizita Pagoda Gastei Salbatice, una dintre cladirile remarcabile din Xi’an, aflata in interiorul templului Da Ci’en construit in 589 AC (este locul de unde s-a raspandit budismul in China). Continuam cu vizita cartierului musulman care adaposteste peste 20000 de suflete, unde vom admira Marea Moschee si ne vom plimba de-a lungul strazii Beiyuanmen, vestita pentru preparatele musulmane delicioase. Dupa amiaza vom fi transferati catre Aeroportul International din Xi’An pentru imbarcare pe cursa interna XI’An – Shanghai (durata aproximativa a zborului: 2 ore). La sosire vom fi intampinati de ghidul local care ne va face transferul spre Shanghai – oras cosmopolit, care rivalizeaza din ce in ce mai mult cu Hong Kong, mandria Chinei moderne. Cina intr-un restaurant local si cazare la hotel Ambassador 3* sau similar.

Ziua 8 (23.04, marti): SHANGHAI

Mic dejun. Vom face un tur de oras. Vizita va cuprinde Promenada Bund – veritabila expozitie de arhitectura internationala, datorita cladirilor impunatoare construite de-a lungul sau precum si gradinile Yuyuan (Yu=atragator), construite de catre Pan Yunduan, un ofiter guvernamental din timpul dinastiei Ming pentru parintii sai, pentru a le servi drept loc de ralaxare la batranete. In partea a doua a zilei vom merge impreuna in partea vestica a orasului pentru a admira unul dintre cele mai faimoase temple din Shaghai: Templul lui Buddha de jad unde veti avea posibilitatea de a vedea doua statui ale lui Buddha sculptate in jad pur. Drumul nostru va continua cu o vizita la o fabrica de matase. In cursul serii vom urmari un spectacol de acrobatie. Cina se va servi la un restaurant local. Cazare hotel Ambassador 3* sau similar.

Ziua 9 (24.04, miercuri): SHANGHAI – MUNCHEN

Dupa micul dejun vom face o plimbare pe strada Wukang. Toate cladirile de pe aceasta strada lunga de 1,2 km sunt construite dupa stiluri arhitecturale europene (art deco, englez, renascentist francez, mediteranean, etc) si au adapostit de-a lungul timpului figuri marcante ale muzicii sau politicii chineze. Continuam cu una dintre cele mai aglomerate strazi din lume, Nanjing unde veti putea face ultimele cumparaturi inainte de plecarea spre tara. Transfer la Aeroportul International din Shanghai (Pudong) si plecare spre Cluj-Napoca cu compania Lufthansa via Munchen, la ora 23:30.

Ziua 9 (25.04, joi): MUNCHEN – CLUJ-NAPOCA

Sosirea la Cluj-Napoca este prevazuta pentru ora 13:30.

        TARIF / persoana (loc in camera dubla): 1780 EURO

Supliment camera single: 295 EURO

SERVICII INCLUSE

 • transport cu avionul, compania Lufthansa Cluj-Napoca – Beijing si Shanghai – Cluj-Napoca (schimbarea cursei la Munchen atat la dus cat și la retur);
 • transport cu avionul (zbor intern) pe ruta Xi’An – Shanghai;
 • tren de mare viteza de la Beijing la Xi’An (clasa a 2-a);
 • 7 nopti cazare la hoteluri de 3-4*: 3 nopti Beijing, 2 nopti Xi’An, 2 nopti Shanghai;
 • mese conform program (preparatele au specific chinezesc): 7 mic dejun, 1 dejun, 7 cine. Cina va fi servita la restaurante locale, preparatele avand specific chinezesc;
 • transport cu autocar local pe circuit;
 • tururile si excursiile mentionate in program: Beijing (Templul Cerului, Piata Tian Anmen, Orasul Interzis), Marele Zid (sectiunea Juyongguan Pass), Xi’an (Armata de Teracota, Pagoda Gastei Salbatice), Shanghai (GradinileYuyuan, Templul lui Buddha de Jad);
 • ghid local pentru vizite, vorbitor de limba engleza
 • insotitor roman de grup;
 • taxa de viza si procesare acte China (in valoare de 105 EURO/persoana – este nerambursabila si poate suferi modificari, valoarea exacta va fi comunicata cu circa 4 saptamani inaintea plecarii);
 • taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).

NU SUNT INCLUSE:

 • bacsis pentru soferi si ghizi locali = 35 USD, se vor achita insotitorului de grup, la sosirea in China
 • asigurarea medicala de calatorie (obligatorie);
 • asigurarea storno (optionala): se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice

GRUP MINIM: 20 persoane. Pentru grup 15-19 persoane tariful se recalculeaza.

TERMEN LIMITA DE INSCRIERE: 5 saptamani inaintea plecarii

TERMENE DE PLATA:

 • 20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
 • 60% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;
 • 20% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii.

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral. In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

ACTE NECESARE PENTRU OBTINEREA VIZEI: pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei / doua fotografii tip pasaport / adeverinta de la locul de munca cu precizarea functiei si a salariului / formular completat

OBSERVATII: conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective / in cazul neobtinerii vizei se retin penalizarile aferente momentului la care s-a aplicat pentru viza / agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu / clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile de resort din China / copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), obtinut la notariat; in cazul in care adultul insotitor nu este unul dintre parinti, acesta va prezenta la trecerea frontierei cazier judiciar / taxele de aeroport si taxa de viza pot fi modificate de agentie in situatia impunerii acestui lucru de catre compania aeriana, respectiv Ambasada Chinei / distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup / pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare si o carte de credit personala, drept garantie pentru cheltuieli personale; in situatia modificarii cu mai mult de 3% a acestei paritati, agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful / agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure / agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana cu anuntarea prealabila a turistilor (cu minim 30 zile inainte de data plecarii) / asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua.