CANCUN si RIVIERA MAYA, Mexic cu avion din Madrid

cancun

Cancun si Riviera Maya, Mexic

Pachet 7 nopti cu avion din Madrid

Plecari in perioada  octombrie – decembrie 2018

Mexic, in spaniola Mexico e situat in extremitatea nordica a Americii Latine, fiind marginita de Statele Unite la nord si de Belize si Guatemala in sud. Fiind o republica federala numele oficial al tarii este Statele Unite Mexicane.

Capitala Mexicului, Ciudad de Mexico sau Mexico City, e una din cele mai mari metropole din lume, un oras caracterizat prin agitatie, zgomot, aer poluat, parcuri verzi si palate. Capitala, este centrul cultural, geografic si politic a Mexicului, fiind construita pe ruinele capitalei antice a aztecilor, Tenochtitlan.

Cancun inseamna multe lucruri pentru multi oameni. Pentru studentii din vacanta de primavara reprezinta o continua petrecere. Pentru cei aflati in luna de miere este destinatia romantica perfecta pentru un inceput de viata in doi. Entuziastii sportului pot prinde niste valuri superbe sau se pot scufunda in oceanul limpede.

In intreaga zona a Cancunului se regaseste bogatia influentei Mayase. Templele de piatra dezvaluite in timpul cnstruirii statiunilor spun o poveste ce dateaza din secolul XII. Cu cat inaintati in interiorul continentului veti gasi orase minunate stravechi si centre pentru ceremoniile Maya. In total, sunt peste 200 de situri arheologice, unele pastrate in bune conditii, iar altele inconjurate si acaparate de jungla. Toate siturile se afla la cateva ore de Cancun. Minunile arheologice din regiune au reusit sa supravietuiasca in pofida cresterii turismului din ultimile decade.

Clima: Cea mai buna perioada pentru a vizita Mexicul este de la mijlocul lui septembrie pana in mai. Sezonul uscat, incepe in noiembrie si se incheie in mai, iar apoi este urmat de 4 luni cu precipatii semnificative. Sezonul uraganelor incepe in luna iunie si se incheie in luna noiembrie, dar cele mai multe uragane se petrec in lunile august si octombrie.Vara ploua dar nu cat sa va strice vacanta.

Bucatarie mexicana: Porumbul este principalul ingredient in bucataria mexicana, si la fiecare masa se serveste tortilla calda – bucati rotunde de malai prajit. Tacos se gasesc peste tot, si este preparat cu tortilla calda cu carne de vita, porc sau peste. Alte mancaruri  pe care le veti intalni des sunt: tamales (pachete din frunze de banane sau de porumb cu malai asezonat cu diverse sosuri picante), quesadillas ( tortilla prajita umpluta cu cascaval si/sau legume) si flautas (tortilla umpluta cu pui rulata si prajita in ulei); salsa picanta, servita adesea in boluri de lut este un bun indispensabil ce trebuie sa fie prezent la fiecare masa.  Pestele proaspat si fructele de mare sunt principala atractie de-a lungul ambelor coaste. Pentru vegetarieni, nopales, funzele suculente si usor slimy ale cactusului prickly pear, sunt o optiune foarte buna, precum la fel de bune sunt si florile zdrobite si mai toate felurile de ciuperci salbatice.
Dintre bauturile spirtoase, tequila, romul si mexcal-ul conduc. Corona si Sol sunt cele mai populare beri – usoare si racoritoare, asezonate de regula cu o felie de lamaie.

Orar de zbor (informativ) – Compania Pullmantur Air, zbor direct:

PLM 7003 MAD – CUN 14:00 – 17:15
PLM 7103 CUN – MAD 19:30 – 11:45 (+1)

 

Servicii incluse in tarife: transport cu avionul Madrid – Cancun si retur; 7 nopti cazare cu all inclusive; transferuri aeroport-hotel-aeroport; asistenta turistica locala

Tarifele nu includ: taxele de aeroport -152 Euro/persoana (obligatorii, pot suferi modificari, valoarea exacta va fi comunicata in momentul emiterii biletului); taxele guvernamentale de intrare si iesire din tara aprox. 55 euro/persoana (se achita la fata locului); excursii optionale; asigurare medicala de calatorie si asigurare storno

Documente necesare calatoriei:

• pasaport valabil min. 6 luni de la data inceperii calatoriei; (OBLIGATORIU: se va trimite o copie scanata a pasaportului cu pana la 10 zile inainte de calatorie)
• persoanele cu varste sub 18 ani care calatoresc neinsotiti de parinti, dar insotiti de un adult au nevoie de imputernicirea notariala in limba engleza si certificat de nastere